Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τουρκία βουλιάζει στον πληθωρισμό, η φτώχεια εξαπλώνεται ραγδαία στην γείτονα κι εύλογα η Μεράλ Ακσενέρ «πόσο σε έχει αλλάξει το παλάτι Ερντογάν;». Με έναν παραληρηματικό λόγο στη Βουλή, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο που ασχολείται μόνο με την Ελλάδα, τους πυραύλους του και τις στρατιωτικές του εισβολές σε όμορα κράτη, κι επιστράτευσε μάλιστα και είδη μαναβικής!

Οπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το πρόβλημα ανέδειξε με ένα μικρό σόου στο τουρκικό Κοινοβούλιο η Ακσενέρ, η οποία θέλοντας να επισημάνει το πρόβλημα του πληθωρισμού στην χώρα, πήρε ντομάτες, γάλα, ζάχαρη και μήλα μέσα στο Κοινοβούλιο. Τόνισε ότι οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα στην Τουρκία φτάνουν μέχρι και 247%!

«Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι» είπε η Ακσενέρ και πρόσθεσε: «Εχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος». Η Ακσενέρ δήλωσε: «Ενα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, σήμερα η τιμή του έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Το ποσοστό αύξησης είναι 117,4%. Ενα κιλό ντομάτες ήταν 7,36 λίρες, σήμερα η τιμή τους έφτασε στις 19,9 λίρες, δηλαδή η αυξηση σε ένα έτος έφτασε το 170,3%. Ενα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες, φέτος 14,9 λίρες, η τιμή τους αυξήθηκε 177%. Η τιμή ενός κιλού ζάχαρης αυξήθηκε 247,4%. Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε. Κύριε Ερντογάν τι έχεις πάθει; Πόσο σε άλλαξε το παλάτι;» αναρωτιέται η Ακσενέρ κι εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Ερντογάν, που βλέπει την δημοφιλία του να αμφισβητείται ενόψει των εκλογών του 2023.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA