Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι από τις ελάχιστες φορές που ένα podcast κινητοποιεί τους μοχλούς της Δικαιοσύνης! Ο 74χρονος Κρις Ντόσον καταδικάστηκε για την εξαφάνιση της συζύγου του, Λινέτ Ντόσον το 1982. Δεν θα είχε γίνει, όμως, ποτέ, αν το 2018 το podcast The Teacher's Pet (Το Κατοικίδιο του δασκάλου) - της εφημερίδας The Australian - δεν «έδειχνε» τον... ένοχο. Για την ιστορία, το πόντκαστ είχε 17 επεισόδια που αφορούσαν όλα την εξαφάνιση της Λινέτ.

Διαβάστε ακόμη: Κολομβία: Τουλάχιστον 28 σεξουαλικές επιθέσεις διαπράχθηκαν από αστυνομικούς στις διαδηλώσεις του 2021

Πλέον, στο δικαστήριο, ήταν όλα ξεκάθαρα! Ο δικαστής έκρινε ότι ο Dawson σκότωσε τη σύζυγό του για να μπορέσει να συνεχίσει τη σχέση του με την έφηβη ερωμένη και μπέιμπι σίτερ των παιδιών τους. Η σύζυγος ήταν 33 ετών, όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Σίδνεϊ. Το σώμα της εξακολουθεί να αγνοείται. Ο δικαστής είπε ότι ο Ντόσον θα δικαιούνταν αποφυλάκιση υπό όρους μετά από 18 χρόνια, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ίσως πεθάνει στη φυλακή. Συνολικά, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ντόσον είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη με την εξαφάνιση της συζύγου του, υποστηρίζοντας ότι εκείνη είχε εγκαταλείψει τον ίδιο και τα δύο παιδιά τους - πιθανώς για να ενταχθεί σε μια θρησκευτική ομάδα. Ο δικαστής Χάρισον είπε τον Αύγουστο ότι τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του Ντόσον ήταν «αδιάσειστα», καθώς ο Ντόσον είχε εμμονή με την έφηβη. Ήταν επίσης μαθήτρια στο σχολείο όπου δίδασκε ο ίδιος και την ήθελε ως «αντικαταστάτρια» της γυναίκας του, είπε ο δικαστής.

Σε μια προηγούμενη ακρόαση, η κόρη του, Σανέλ, τον παρακάλεσε να αποκαλύψει πού έθαψε το σώμα της μητέρας της! «Πες μας σε παρακαλώ πού είναι» έλεγε σπαρακτικά. Ήταν μόλις τεσσάρων, όταν την έχασε για πάντα. «Η νύχτα που εξαφάνισες τη μάνα μας από τη ζωή μας, ήταν η στιγμή που μας πήρες οποιαδήποτε ασφάλεια είχαμε σε αυτόν τον κόσμο και το νιώθω εδώ και πολλές δεκαετίες» συνέχισε. Και ο αδερφός της πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα! Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να βρούμε τη μάνα μας και να τη θάψουμε για να ξεκουραστεί!». Πάντως, εκείνος ακόμα και τώρα επιμένει στην αθωότητά του!

Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ψήφισε νόμο που καθιστά αδύνατη την απελευθέρωση υπό όρους για τους καταδικασθέντες δολοφόνους εάν εξακολουθούν να συνεργαστούν και να αποκαλύψουν τη θέση των λειψάνων των θυμάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA