Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ξεχασμένο κομμάτι της ιστορίας της μουσικής, περιμένει σκονισμένο στην έρημο του Νέου Μεξικού έναν νέο ιδιοκτήτη. Πρόκειται για το ιδιωτικό τζετ Lockheed 1329 JetStar του Έλβις Πρίσλεϊ, το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία στις αρχές Ιανουαρίου. Ο «βασιλιάς του rock 'n' roll» αγόρασε το ερυθρόλευκο JetStar το 1976 για 840.000 δολάρια, ή περίπου 4,4 εκατ. δολάρια σε σημερινή ισοτιμία. Το αεροπλάνο θεωρούνταν τότε ο τύπος του αεροσκάφους που προοριζόταν για διασημότητες και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών.

Το τζετ, με χώρο για εννέα επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος, είχε τέσσερις κινητήρες τοποθετημένους σε δύο λοβούς στο πίσω μέρος της ατράκτου. Είχε μέγιστη ταχύτητα 565 μίλια/ώρα (περίπου 909 χλμ./ώρα) με αυτονομία 2.500 μίλια (περίπου 4.023 χλμ.). Εκτός από τον «βασιλιά», το αεροσκάφος αποτέλεσε το αερομεταφερόμενο σπίτι του συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, του συγκροτήματος TCB και αλλά και των φίλων του Πρίσλεϊ, γνωστών και ως «Μαφία του Μέμφις». Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ξύλινη επένδυση, αλλά και το κόκκινο βελούδο με λεπτομέρειες σε χρυσό φινίρισμα καθώς και ένα κόκκινο χαλί. Το καθιστικό περιλαμβάνει έξι βελούδινες περιστρεφόμενες καρέκλες και έναν καναπέ.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA