Με το δικό του τρόπο αποφάσισε να σατιρίσει την τραγωδία με το ρωσικό Tupolev το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, όμως για μία ακόμη φορά ο εκκεντρικός χαρακτήρας των σκίτσων και των σχολίων του προκαλεί αντιδράσεις.

«Κακά νέα. Ο Πούτιν δεν ήταν μέσα», αναφέρεται στο βασικό τίτλο και το βασικό σχόλιο του περιοδικού.

Στο δεύτερο σκίτσο, ένα μέλος της χορωδίας «Αλεξαντρόφ» τραγουδά και η λεζάντα γράφει: «Το ρεπερτόριο της χορωδίας του στρατού επεκτείνεται».

Στο τρίτο σκίτσο, απεικονίζονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο βυθό της θάλασσας, μαζί με τα μέλη της διάσημης χορωδίας και τα ψάρια και η λεζάντα γράφει: «Μετά την καταστροφή, ο Κόκκινος Στρατός κατακτά ένα νέο κοινό».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μέσω του εκπροσώπου του, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος σχολίασε πως οι Ρώσοι είχαν στηρίξει το κίνημα «Je suis Charlie», κατά την τρομοκρατική επίθεση που είχαν δεχθεί οι σκιτσογράφοι του τον Ιανουάριο του 2015 και τόνισε ότι η πολιτική του περιοδικού είναι ανήθικη και απάνθρωπη. «Το περιοδικό κοροϊδεύει την εθνική μας τραγωδία», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι υποτιμητικό για κάθε ανθρώπινη οντότητα ακόμα και να δώσει προσοχή σε αυτό το δημιούργημα απέχθειας. Αν αυτό, τολμώ να το αποκαλέσω «τέχνη», είναι το μανιφέστο των δυτικών αξιών, τότε όσοι τους υποστηρίζουν είναι καταδικασμένοι στη μοναξιά στο μέλλον».