Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η μεγάλη σε κυκλοφορία Τούρκικη εφημερίδα Χουριέτ όσον αφορά τις στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας σημειώνοντας στην πρώτη της σελίδα πως η Τουρκία έχει ουσιαστικά «περικυκλωθεί».

Συγκεκριμένα η Χουριέτ αναφέρει «Η Ρωσία έστειλε 14 ελικόπτερα στην Αρμενία, στην αεροπορική βάση του Erebuni, κοντά στην πρωτεύουσα Ερεβάν, στις 8 Δεκεμβρίου. Επτά από αυτά τα ελικόπτερα είναι τα θωρακισμένα Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα και τα άλλα 7 είναι Mi-8 μεταφορικά. Ο αριθμός των Mi-24 επιθετικών ελικοπτέρων θα μπορούσε να φθάσει τα 15 έως το τέλος του έτους».

Στη συνέχεια αναφέρετε η εφημερίδα στην παρουσία του Ρώσικου υποβρυχίου που πρόσφατα βομβάρδισε στόχους του ISIS στην Συρία «Η Ρωσία έχει στείλει ένα υποβρύχιο, το Rostov-on-Don, στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου η Μόσχα διατηρεί επίσης μια ναυτική βάση, στο Ταρτούς. Το Rostov-on-Don έχει εξοπλιστεί με πυραύλους cruise Caliber. Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δύο υποβρύχια και το πλοίο Moskva, που φέρει ένα σύστημα αεράμυνας παρόμοιο με τους πυραύλους S-300 στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι μια ρωσική μονάδα μάχης έχει εγκατασταθεί στην αεροπορική βάση Hmeymim, έξω από τη Λαττάκεια της Συρίας. «Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει στο παρλεθόν την αεροπορική βάση Hmeymim, έξω από τη Λαττάκεια, ένα από τα προπύργια του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 55 μαχητικά αεροσκάφη στη βάση, συμπεριλαμβανομένων των SU-30 μαχητικών αεροσκαφών, των SU-24, SU-25 και SU-34 βομβαρδιστικών, μαζί με επτά Mi-24 και οκτώ Mi-5 ελικόπτερα. Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της βάσης περιλαμβάνουν συστοιχίες πυραύλων Pantsir-S1, Buk-M2, S-200, Pechora-2M και S-400. Επίσης, στη Hmeymim έχει αναπτυχθεί το σύστημα Krasukha, που μπορεί να "τυφλώνει" οποιοδήποτε ραντάρ».