«Η απειλή είναι μόνιμη και καθολική» γράφει ο γαλλικός Τύπος για την επίθεση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Παρισιού.

Η Le Figaro γράφει «η τρομοκρατία χτύπησε ξανά το κέντρο του Παρισιού» ενώ έκανε ειδική μνεία στο βαρύ τίμημα που έχουν καταβάλει οι ομάδες ασφαλείας της χώρας από το 2012. «Η ανάσα της τρομοκρατίας σκόρπισε πάλι τον θάνατο στο άκρως συμβολικό σημείο της πόλης, τα Ηλύσια Πεδία. Η βαρβαρότητα έπληξε εκ νέου την πρωτεύουσα στην καρδιά της», γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Parisien που επισημαίνει ότι «στόχος είναι η αστυνομία, ο στρατός, οι ιερείς, οι Εβραίοι, οι δημοσιογράφοι, οι νέοι σε συναυλίες». Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απειλή είναι μόνιμη και καθολική σχολιάζοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο, από δολοφόνοι».

H εφημερίδα Sud-Ouest επισημαίνει ότι ο κίνδυνος υπάρχει πλέον παντού. «Μετά τον Λούβρο, το αεροδρόμιο Ορλί, τώρα σειρά είχαν τα Ηλύσια Πεδία», γράφει και προσθέτει ότι η καλύτερη απάντηση στους τρομοκράτες και τζιχαντιστές είναι η «εθνική ενότητα».