Ο Νιλς Ουσάκοβς, ο δήμαρχος της Ρίγας, πρωτεύουσας της Λεττονίας, βρισκόταν στη μέση μιας φαινομενικά συνηθισμένης και αρκετά βαρετής διαδικτυακής συνέντευξης.

Το λάπτοπ του βρισκόταν στο τραπέζι μπροστά του. Και μία κούπα στα δεξιά του. Δυο υπάλληλοι καθόντουσαν στο βάθος ακίνητοι στα γραφεία του. Το θέμα της συνέντευξης ήταν οι σε εξέλιξη συζητήσεις με τους ιδιώτες κατόχους γης για τις επενδύσεις στις ιδιοκτησίες τους.

Ώσπου όλα άλλαξαν και για λίγο η συνέντευξη έγινε αρκετά πιο ενδιαφέρουσα αφού τη διέκοψε ένας μη αναμενόμενος επισκέπτης. Όχι δεν ήταν τα μωρά του καθηγητή Κέλι που διέκοψαν τη συνέντευξη. Αυτή τη φορά ήταν η φουντωτή γάτα του δημάρχου που ήταν εμφανώς διψασμένη.

Η Ντούμκα, που μένει μέσα στο δημαρχείο, πήδηξε πάνω στο τραπέζι, χωρίς να υπολογίζει ότι χαλούσε το σοβαρό προφίλ του δημάρχου, και ξεκίνησε να πίνει από την κούπα του.

Ο Ουσάκοβς παγώνει για λίγα δευτερόλεπτα, χαμογελά και απομακρύνει με μια κίνηση του χεριού του τον διψασμένο εισβολέα, επιστέφοντας στη συζήτηση του.

Ο δήμαρχος λίγο αργότερα ανέβασε το βίντεο στη σελίδα του στο Facebook σημειώνοντας ότι «τα πάντα μπορούν να συμβούν αν το γραφείο σου κυβερνάτε από γάτες».

Πράγματι στο δημαρχείο της Ρίγας κατοικούν πάνω από μία γάτα. Πέρυσι το φθινόπωρο ο Ουσακόβς πόσταρε ένα βίντεο 360° από το δημαρχειακό του γραφείο στο οποίο καλούσε του θεατές να βρουν τις δύο γάτες, Κούζτζου και Μιούρι. Ήταν, όπως είπε, μια απάντηση σε ένα αίτημα των ψηφοφόρων του.