Πλήγμα για το κίνημα των Πέντε Αστέρων, έπειτα από τη σύλληψη του Ραφαέλε Μάρα, υπεύθυνου του προσωπικού του δήμου της Ρώμης και στενού συνεργάτη της δημάρχου -που ανήκει στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων- Βιρτζίνια Ράτζι. 

Η σύλληψη διατάχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και αφορά υπόθεση αγοράς ακινήτων που στο παρελθόν ανήκαν σε ίδρυμα ασφαλίσεων των εργαζομένων του εμπορικού τομέα. 

Ο Ραφαέλε Μάρα είναι πρώην μέλος της οικονομικής αστυνομίας και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον δεξιό πρώην δήμαρχο της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο. 

Πολλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι η δικαστική έρευνα -στο πλαίσιο της οποίας έγιναν έφοδοι στην έδρα του δήμου- μπορεί να πλήξει σοβαρά την εικόνα και την δημοτικότητα της δημάρχου των Πέντε Αστέρων. Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που η Ράτζι λάβει δικαστική κλήση σε απολογία, δεν αποκλείεται να αναγκασθεί σε παραίτηση, έξι μόλις μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή της. 

Το βράδυ της Πέμπτης ο ιδρυτής του κινήματος, Μπέπε Γκρίλο, συναντήθηκε με την Ράτζι και σύμφωνα με τον Τύπο συζήτησαν αναλυτικά τις εξελίξεις. 

Στελέχη της κεντροδεξιάς ζητούν ήδη την παραίτηση της δημάρχου, ενώ και ο πρόεδρος του κεντροαριστερού  Δημοκρατικού Κόμματος Ματτέο Ορφίνι, δήλωσε ότι «ο Γκρίλο πρέπει να θεωρηθεί συνυπεύθυνος» στην όλη υπόθεση.