Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει σήμερα στο Βατικανό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρυσι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επικρίνει την προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να οικοδομήσει ένα τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, σημειώνοντας πως ένας άνθρωπος που σκέφτεται να κατασκευάσει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός».

Από την πλευρά του ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι είναι «επαίσχυντο» για τον Πάπα να εκφράζει αμφιβολία για την πίστη του. «Όταν και εάν το Βατικανό βρεθεί υπό επίθεση από το ISIS (Ισλαμικό Κράτος), το οποίο, όπως ξέρουν όλοι, αποτελεί το ύψιστο τρόπαιο για το ISIS, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο Πάπας θα εύχεται και θα προσεύχεται να είχε γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ» είχε πει.

Ο Πάπας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα είναι «ειλικρινής» με τον Τραμπ και ότι δεν θέλει να τον κρίνει προτού ακούσει τις απόψεις του αυτοπροσώπως.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα, ο Τραμπ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τελευταία στάση πριν την επιστροφή του στις ΗΠΑ τη Σικελία, όπου θα παρευρεθεί σε Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των επτά μεγαλύτερων οικονομιών (G7) του κόσμου.