Τα πτώματα του Αμερικανού ορειβάτη Άλεξ Λόου και του εικονολήπτη που τον συνόδευε στα Ιμαλάια βρέθηκαν 16 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν σε έναν παγετώνα των Ιμαλαΐων, ενώ οι δύο άνδρες είχαν παρασυρθεί από μια χιονοστιβάδα, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν μια από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Δύο άλλοι ορειβάτες, ο Ντέιβιντ Γκέτλερ και ο Ούλι Στεκ, εντόπισαν τα δύο πτώματα, καλυμμένα από πάγο, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που συστάθηκε στη μνήμη του Λόου.

Ο 40χρονος ορειβάτης και ο Αμερικανός εικονολήπτης Ντέιβιντ Μπρίτζες, 29 ετών, παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα κατά την ανάβασή τους στο κινεζικό Σίσα Πάνγκμα (8.027 μέτρα υψόμετρο), τον Οκτώβριο του 1999.

Ο Κόνραντ Άνκερ, ο ορειβάτης που σώθηκε από την τραγωδία και στη συνέχεια παντρεύτηκε τη χήρα του Λόου και υιοθέτησε τα τρία παιδιά του, δήλωσε ότι ο εντοπισμός της σορού του «θα μας προσφέρει γαλήνη και θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε σελίδα».

Η οικογένεια σκοπεύει να πάει στο Σίσα Πάνγκμα για να παραλάβει τις σορούς. 

Το ζεύγος βρισκόταν στο Νεπάλ όταν πληροφορήθηκε την είδηση και επέβλεπε την κατασκευή ενός νέου κτιρίου στο Κέντρο Ορειβασίας Χούμπου, μια σχολή εκπαίδευσης Νεπαλέζων που εργάζονται στα βουνά. Το Κέντρο ιδρύθηκε το 2003 στη μνήμη του Λόου, ο οποίος είχε ανέβει δύο φορές στο Έβερεστ και διατηρούσε στενούς δεσμούς με το Νεπάλ.

Λίγο πριν από τον θάνατό του, είχε αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους ορειβάτες παγκοσμίως.