Πάνω από 40 αντάρτες, στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σε μάχες και επιδρομές στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε πηγή προσκείμενη στον στρατό και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη Νταλέα (νότια) όταν βόμβα εξερράγη τη στιγμή της διέλευσης του διοικητή της 3ης ταξιαρχίας τεθωρακισμένων Αλί Μόκμπιλ. Ο διοικητής και τα μέλη της συνοδείας του δεν τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Νταλέα επιβεβαίωσε τον απολογισμό των νεκρών αμάχων.

Στο δυτικό τμήμα της Υεμένης, στις μάχες μεταξύ ανταρτών και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων βρήκαν τον θάνατο 38 άνθρωποι τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με στρατιωτικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η πολεμική αεροπορία της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, που επενέβη στον πόλεμο υπέρ της κυβέρνησης, πολλαπλασίασε τις επιδρομές της εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον στρατό. Στόχος έγιναν θέσεις στα όρια των επαρχιών Τάιζ και Λαχζ, καθώς στα σύνορα των επαρχιών Τάιζ και Χοντάιντα. Τουλάχιστον 28 αντάρτες σκοτώθηκαν στις επιδρομές, ενώ καταστράφηκαν εννέα οχήματα και τρεις συστοιχίες ρουκετών Κατιούσα.

Είχαν προηγηθεί επιδρομές στη διάρκεια των οποίων 10 κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο νοσοκομείο του Άντεν, όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Στα μέτωπα της δυτικής Υεμένης διεξάγονται συνεχείς μάχες, καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν να προελάσουν προς το λιμάνι της Χοντάιντα, που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών, έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη πάνω από 7.700 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 42.500, στην πλειονότητά τους άμαχοι.