Γιώργος Κοβός

Γιώργος Κοβός

Ο Γιώργος Κοβός είναι δημοσιογράφος στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στην πραγματοποίηση συνεντεύξεων με προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Έχει συνεργαστεί τόσο με ηλεκτρονικά όσο και με έντυπα ΜΜΕ, ενώ διατηρεί στήλη πολιτιστικών θεμάτων στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Σαββατοκύριακου, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

News

Ο Γιώργος Βάλαρης και η Όμορφη Πόλη του Μίκη Θεοδωράκη

Είναι καλοκαίρι του 1962 όταν ο Μίκης θεοδωράκης ανεβάζει στη σκηνή του θεάτρου Παρκ την Όμορφη Πόλη. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μάνος Χατζιδάκις ανεβάζει στο Μετροπόλιταν την Οδό Ονείρων. Ο ανταγωνισμός κορυφώνεται και οι Αθηναίοι έχουν την τύχη να παρακολουθούν επί σκηνής τα έργα των δύο σημαντικότερων δημιουργών της χώρας.

Κοινωνία

Ο δεσμοφύλακας του Αλέκου Παναγούλη μιλάει στο Reader: Το φτύσιμο στον υποδιοικητή και το ξύλο στο... μπουφάν

Το πρωί της 13ης Αυγούστου του 1968, ένα μαύρο αυτοκίνητο περνάει από το 31ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, συνοδεία δύο μοτοσυκλετών και αστυνομικών οχημάτων. Είναι το αυτοκίνητο του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ο Αλέκος Παναγούλης έχει ήδη στήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό και περιμένει από τις 4:30 τα ξημερώματα, την κατάλληλη στιγμή για να τον ενεργοποιήσει.

News

Γιάννης Ελευθεριάδης: Ο Έλληνας καθηγητής του Yale που καταψύχει τους ασθενείς του - Συνέντευξη στο Reader.gr

Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι. Έχει υποστεί ρήξη ανευρύσματος στην αορτή και κάθε δευτερόλεπτο που περνάει είναι πολύτιμο. Ο γιατρός εντοπίζει γρήγορα το ανεύρυσμα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Η ροή του αίματος τον εμποδίζει να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο και ο ασθενής κινδυνεύει.

Μουσική

Ο Μάνος Χατζιδάκις, η Αμερική και η άγνωστη ιστορία της «Μπαλάντας των αισθήσεων και των παραισθήσεων»

Στα μέσα των 60’s ο Μάνος Χατζιδάκις βρίσκεται στην Αμερική για το ανέβασμα της παράστασης Ίλια Ντάρλινγκ. Εκείνο το διάστημα γνωρίζεται με την ποπ και ροκ κουλτούρα της χώρας, κι έτσι πραγματοποιείται η συνεργασία με το συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble από την οποία «γεννιέται» το άλμπουμ Reflections.