Μυρτώ Αρετάκη

Μυρτώ Αρετάκη

Η Μυρτώ Αρετάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ και συνέχισε με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στο The Press Project. Άρθρα και έρευνές της έχουν δημοσιευτεί σε ενημερωτικά sites.

Κοινωνία

«Νταντάδες της γειτονιάς» και άδεια πατρότητας: Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας για «ισότητα στην πράξη»

Με προεξέχον μήνυμα πως η ισότητα των δύο φύλων είναι κάτι από το οποίο κερδίζουμε όλοι, η Μαρία Συρεγγέλα παρουσιάσε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας για μια κοινωνία με λιγότερες διακρίσεις και λιγότερα θύματα έμφυλης βίας.

Διεθνή

To κυνήγι μαγισσών δεν τελείωσε τον Μεσαίωνα - Αυτές είναι οι χώρες όπου συνεχίζεται και σήμερα

Επί τέσσερις αιώνες, η μαύρη μαγεία αποτέλεσε τον βασικό εχθρό της Εκκλησίας και της πολιτικής εξουσίας, με το γυναικείο φύλο να στοχοποιείται για την «εκλεκτική συγγένειά του» με τον διάβολο. Και αν σήμερα στη Δύση όλα αυτά είναι μια ακόμη μαύρη σελίδα της ιστορίας, το κυνήγι μαγισσών εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας.  

Διεθνή

Τσουνάμι: Τρεις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τα φονικά κύματα που «κατάπιαν» 250.000 ανθρώπους

Τρεις ιστορίες «ξεπήδησαν» μέσα από τα κύματα που κατάπιαν 250.000 ζωές την 26η Δεκεμβρίου του 2004, όταν το φονικό τσουνάμι χτύπησε την Ινδονησία πριν συνεχίσει την καταστροφική του πορεία στην Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα.

Διεθνή

Πολυμήχανες και επικίνδυνες: Τρεις γυναίκες κατάσκοποι που κυνήγησαν τους Ναζί

Οι συγκλονιστικές ζωές τριών γυναικών, που έδωσαν μάχη κατά του Ναζισμού μέσα από τις τάξεις του «Μυστικού Στρατού του Ουίνστον Τσόρτσιλ», αποδεικνύοντας πως η κατασκοπεία είναι γένους θηλυκού: Η εκπαιδεύτρια που δεν εγκατέλειψε ποτέ τους πράκτορές της, η ανάπηρη κατάσκοπος που κυνηγούσε ανεπιτυχώς ολόκληρη η Γκεστάπο και η Ινδή πριγκίπισσα που θυσιάστηκε για την ελευθερία.

Κοινωνία

Εκδικητική πορνογραφία: Μια σκοτεινή πράξη μίσους - Ποιες βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν

Πίσω από κάθε βίντεο με προσωπικές στιγμές και κάθε γυμνή φωτογραφία - που δημοσιεύεται χωρίς συναίνεση - κρύβεται μία γυναίκα, που κακοποείται και καλείται να συνεχίσει τη ζωή της υπομένοντας τον διασυρμό της. Όσο οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι και τα θύματα στοχοποιήμενα, η εκδικητική πορνογραφία τείνει να γίνει μια «άρρωστη κανονικότητα».