Φωτιά ξέσπασε το πρωί στο κέντρο της Λευκάδας. Η φωτιά έκαψε δέκα σπίτια στο στενό της βιβλιοθήκης, στην παλιά πόλη του νησιού.

Από τη φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, καταστράφηκε επίσης ο κινηματογράφος «Απόλλων».

Στο σημείο επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 8 οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι επιχειρησιακές δυνάμεις στην παλαιά πόλη Λευκάδας ενισχύθηκαν και συνολικά επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο & 1 Ε/Π.

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των Ξένων, αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτήρια ήταν πολύ μεγάλος.

Οι πιστοί μετέφεραν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.

Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του ΄Άγγελου Σικελιανού.

Φωτιά και σε θαλαμηγό στα ανοιχτά του νησιού

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί σε θαλαμηγό 15μ.τύπου cruiser, που έπλεε ανοιχτά της Λευκάδας προς Παξούς.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες του λιμενικού Σώματος Λευκάδας και με τη συμμετοχή τριών πυροσβεστών συνέβαλαν στη διάσωση των επιβαινόντων και στη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο πολυτελές φλεγόμενο σκάφος επέβαιναν έξι Ιταλοί τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά στη θαλαμηγό είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια που την προκάλεσαν.