Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που δείχνει στρατιωτικούς να επιθεωρούν αεροπόρους από διάφορες χώρες στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Αράξου και ανάμεσά τους να βρίσκεται μια... τίγρης – μασκότ. Η φωτογραφία δεν είναι προϊόν photoshop αφού στην επιθεώρηση αεροπόρων που συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ συμμετείχει και η μασκότ. 

Διαβάστε ακόμη: Ψάρεμα μόνο με VMS για το συμιακό γαριδάκι

Η τίγρης βρισκόταν στο σημείο καθώς η πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας φέρει τον τίτλο «NATO Tiger Meet 2022». Οπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Η άσκηση «NATO Tiger Meet 2022» θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας καθώς και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ. Επίσης συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.