Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ειδήσεις

Στυλίδα: Κατέρρευσε το δίκτυο σωληνώσεων από το ταβάνι δημοτικού σχολείου

«Τι θα γίνονταν αν όλο αυτό συνέβαινε την ώρα των μαθημάτων;», αναρωτιούνται οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Στυλίδας, μετά την κατάρρευση του δικτύου σωληνώσεων από το ταβάνι του κτιρίου. Οι εικόνες προκαλούν τρόμο, αν αναλογιστεί κανείς ότι λίγη ώρα νωρίτερα, σε αυτόν τον χώρο κυκλοφορούσαν παιδιά. Η κατάρρευση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, σε ώρα που το σχολείο είχε κλείσει, ενώ τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται έκτοτε και μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Κρατικό Νίκαιας: Πλημμύρισε η πτέρυγα κορονοϊού μετά από σπάσιμο σωλήνα

Οι διάδρομοι γέμισαν νερά και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να μεταφερθούν οι ασθενείς με κορονοϊό από τα 17 κρεβάτια σε άλλη πτέρυγα. Με βάση την ίδια πηγή, δεν υπάρχει υδραυλικός στο νοσοκομείο.Η διοίκηση του νοσοκομείου μίλησε για ένα μικρό θέμα που λύθηκε σε λίγη ώρα, ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το πρόβλημα κράτησε για αρκετές ώρες. 

«Έσπασε λόγω φυσικής φθοράς ένας σωλήνας στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο θάλαμος, οι ασθενείς με covid να μεταφερθούν στο διάδρομο και να γίνει μια ολόκληρη ιστορία μέχρι να βρεθεί που θα μπουν προσωρινά οι ασθενείς», δήλωσε η παθολόγος, Μαίρη Ακρογιάννη.  «Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τον ίδιο θάλαμο που πριν ένα χρόνο είχαμε καταγγείλει ότι υπήρχε πρόβλημα στη λειτουργία του οξυγόνου. Πριν δύο μήνες είχαμε καταγγείλει ότι μία νοσηλεύτρια είχε ακουμπήσει σε γυμνά καλώδια και είχε πάθει ηλεκτροπληξία. Είναι μια κατάσταση χρόνια, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολίασε τις καταγγελίες της παθολόγου, τονίζοντας «έχει δίκιο, το νοσοκομείο Νίκαιας έχει πολλά προβλήματα. Αυτά τα θέματα τα λύνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, και αν δεν μπορούν, οι διοικήσεις μπορούν να αλλαχθούν».