Είναι γνωστή η αγάπη - σχεδόν λατρεία - της Αθηνάς Ωνάση στα άλογα αλλά και οι ελάχιστοι δεσμοί που έχει με τον τόπο καταγωγής του παππού και της μητέρας της, την Ελλάδα. Όμως και πάλι αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι η εγγονή και χρυσή κληρονόμος του θρυλικού Έλληνα Κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, επένδυσε μέρος των χρημάτων που απέκτησε από την πώληση του Σκορπιού σε... στάβλο!

Συγκεκριμένα, η Αθηνά Ωνάση απέκτησε έναν από τους πιο οργανωμένους στάβλους στο Grand Prix Village του Γουέλινγκτον, στις ΗΠΑ, με έκταση περίπου 23 στρέμματα και αξίας 12.000.000 δολαρίων, τη στιγμή μάλιστα που η αντικειμενική αξία του ακινήτου εκτιμάται πως δεν ξεπερνά τα 3.800.000. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν, ο στάβλος να μην προοριζόταν καν για πώληση, γεγονός που άλλαξε όταν η Αθηνά Ωνάση εκδήλωσε ενδιαφέρον.

«Ο Μαρκ απλώς έχτισε ένα νέο στάβλο, που κόστισε γύρω στα δύο εκατ. δολάρια, ενώ η συνολική του επένδυση δεν ξεπέρασε τα έξι εκατ. δολάρια. Οπότε, είναι φυσιολογικό, όταν έρχεται κάποιος και του προσφέρει το διπλάσιο ποσό να μην μπορεί να αρνηθεί την πρόταση» δηλώνει πηγή προσκείμενη στον πρώην ιδιοκτήτη του στάβλου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Μπιλ Γκέιτς, κατέβαλε για αντίστοιχη επένδυση, ένα στάβλο για τα άλογα της κόρης του 8,7 εκατ. δολάρια.