Στις 12 Μαΐου θα επαναληφθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε πάλι σήμερα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού για δεύτερη ημέρα και ξαναδιεκόπη.

Το αίτημα της πολιτικής αγωγής για τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών λόγω της ακαταλληλότητας της συγκεκριμένης αίθουσας για θέματα ασφάλειας και απρόσκοπτης δημοσιότητας της δίκης, απορρίφθηκε.

Λίγο πριν τη δεύτερη διακοπή του δικαστηρίου η εισαγγελέας έδρας η οποία πρότεινε για τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, η δίκη να διεξάγεται κάθε Σάββατο.  Ούτως ή άλλως, όπως επισήμανε, η δίκη δεν θα γίνεται κάθε μέρα, καθώς η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για εκδίκαση άλλων υποθέσεων, όπως για τις δικογραφίες των "Πυρήνων της Φωτιάς".

Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή ζήτησε να δηλώσουν τώρα όσοι από τους κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν είτε για οικονομικούς ή άλλους λόγους πρόβλημα νομικής εκπροσώπησης, ώστε να μην εμφανίζονται κάθε τόσο κατηγορούμενοι χωρίς δικηγόρο, με συνέπεια τη διακοπή της δίκης.

Στο δικαστήριο δεν προσήλθαν τα «πρώτα» ονόματα αλλά ήταν παρόντες - από τους κατηγορούμενους βουλευτές - οι Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, όπως και ο πρώην βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. Παρόντες ήταν ακόμα πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς αλλά και άλλοι που θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι για την συγκεκριμένη δολοφονία και άλλες επιθέσεις.

Όπως και την πρώτη ημέρα, έτσι και σήμερα διοργανώθηκαν αντιφασιστικά συλλαλητήρια αλλά και πορείες φίλων της Χρυσής Αυγής, όπου σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια.

Επίθεση δέχθηκε ένας νεαρός στην οδό Πλαταιών, πολύ κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε αστυνομικό, λίγο πριν από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, οι επιτιθέμενοι ήταν αντιεξουσιαστές που τον θεώρησαν χρυσαυγίτη χωρίς ο ίδιος να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης, ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πλησιάσει στο σημείο της οδού Σολωμού, όπου βρίσκονταν λίγα άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, πάνω από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού υπερίπτατο ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ..