Ένας ιδιοκτήτης γραφείου τελετών προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου με αποτέλεσμα να καταβάλλονται μειωμένα δημοτικά τέλη ταφής. Η συνολική ζημιά στα ταμεία του Δήμου ανέρχεται στα 21.000 ευρώ.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια παραγγελίας του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας για την διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων σε βάρος δήμου Παλαιού Φαλήρου και ιδίως των οικονομικών συμφερόντων, από γραφείο τελετών ιδιοκτησίας 54χρονου.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέχθηκαν από άλλες Υπηρεσίες και Αρχές, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου, κατά τα έτη 2011 και 2012, προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων ατόμων. Πιο αναλυτικά «εμφάνιζε» άτομα, που είχαν αποβιώσει και των οποίων είχε αναλάβει τις φροντίδες ταφής, ως δήθεν κατοίκους του Δήμου, ενώ ήταν κάτοικοι άλλων, γειτονικών κυρίως Δήμων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταβάλλονται μειωμένα τέλη καθώς τα προβλεπόμενα τέλη ταφής ανέρχονταν για τους κατοίκους-δημότες στα 350 ευρώ, ενώ για τους ετεροδημότες στα 1.400 ευρώ. Μέχρι σήμερα, εξιχνιάστηκαν είκοσι μία τουλάχιστον τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες η συνολική βλάβη του Δήμου ξεπερνά τις 21.000 ευρώ, Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.