Άρχισαν οι δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας με τους υποστηρικτές του «Όχι» να βρίσκονται στο Σύνταγμα και τους υποστηρικτές του «Ναι» στο Καλλιμάρμαρο.

Στη συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» θα μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς κρίθηκε ότι «πουλάει». Θα παραβρεθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ηθοποιοί, τραγουδιστές, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Στο Καλλιμάρμαρο, πραγματοποιείτε η συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στην οποία έχει καλέσει η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη». Σε αυτή συμμετέχουν πρώην πρωθυπουργοί, κορυφαία στελέχη των κομμάτων καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, στο Πεδίο του Άρεως έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ και η... διχόνοια

Η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση με κατευθυντήριες οδηγίες. Συγκεκριμένα, προτρέπει όσους πρόκειται να μετάσχουν στη συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς Μετρό «Ευαγγελισμός» και «Ακρόπολη» και αντίστοιχα, όσους επιθυμούν να μετάσχουν στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ να χρησιμοποιήσουν το σταθμό Μετρό «Σύνταγμα». Δεν αναφέρθηκαν όμως και στο γεγονός ότι μέσα στους συρμούς, θα υπάρχουν διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στους σταθμούς του Μετρό και τα σημεία των συγκεντρώσεων υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα δημιουργηθούν φραγμοί ούτως ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος να έρθουν σε αντιπαράθεση οι συμμετέχοντες στις δύο συγκεντρώσεις.