Όχι μόνον χρωστάνε στη ΔΕΗ αλλά προκλητικά αρνούνται να πληρώσουν. Ο λόγος για περίπου 20.000 ιδιώτες με βίλες και πισίνες καθώς και κερδοφόρες επιχειρήσεις που οφείλουν ήδη περίπου 200.000.000 ευρώ από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προσλαμβάνει με διαγωνισμό περίπου 10 μεγάλα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι νομικές ενέργειες για να πληρωθούν τα χρέη από τους έχοντες και κατέχοντες που προκλητικά αρνούνται, αν και κατά τεκμήριο έχουν την οικονομική δυνατότητα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ως παραδείγματα αναφέρονται βίλα στην Πεντέλη με δύο πισίνες της οποίας ο ιδιοκτήτης οφείλει 13.000 ευρώ και πολυτελές εστιατόριο στο Σύνταγμα που έκλεβε ρεύμα από κολόνα της ΔΕΗ με την αξία να υπολογίζεται περίπου στα 150.000 ευρώ.

Και όπως τονίζεται η συμπεριφορά των συγκεκριμένων 20.000 οφειλετών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με περίπου ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες οι οποίοι στριμώχνονται στις ουρές για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.