Μενού
κατσαριδεσ λαρισα
Κατσαρίδες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Από τις αρχές του καλοκαιριού το πρόβλημα με τα «σμήνη» από ιπτάμενες κατσαρίδες στη Λάρισα δεν λέει να υποχωρήσει, με τα ενοχλητικά έντομα να εισβάλλουν σε σπίτια και να κάνουν απλησίαστους δημόσιους χώρους.

Στην εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 6 της ΕΡΤ αναφέρθηκε πριν μερικές ημέρες πως οι κατσαρίδες συνεχίζουν την επέλασή τους στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσπαθούν να προστατευτούν με κάθε μέσο.

Πλάνα από το εσωτερικό διαμερίσματος κατοίκου δείχνουν πως οι πολίτες βρίσκουν δημιουργικές λύσεις, «κλείνοντας» τα λούκια και τις αποχετεύσεις με μπολ και ειδικούς φελλούς για να κρατούν τα έντομα έξω από α σπίτια.

Ασταμάτητες οι κατσαρίδες στη Λάρισα

Ανατριχιαστικά πλάνα ανάρτησαν και χρήστες του Tiktok, στα οποία φαίνεται βεράντα σπιτιού στου οποίο έχει γίνει απολύμανση να έχει γεμίσει με κυριολεκτικά εκατοντάδες νεκρές κατσαρίδες.

Ακόμα πιο ανατριχιαστική είναι η σκέψη πως ελλείψει μέτρων, πολλαπλάσιοι πληθυσμοί αυτών των δυνητικά βλαπτικών εντόμων κυκλοφορούν κάτω από τα πατώματα, στις χαραμάδες και στους υπονόμους των σπιτιών των πάρκων και των δημόσιων κτιρίων.

Η έκταση του προβλήματος αναδεικνύει την ανάγκη δημοτικά συντονισμένης εκστρατείας απολύμανσης και εξουδετέρωσης, η οποία θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τους πληθυσμούς και να επαναφέρει την ηρεμία στους απελπισμένους Λαρισαίους. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA