Όπως ανέφερε η κυρία Μαρία Λεπενιώτη ήδη έχει απευθύνει αίτηση στον αρχηγό της αστυνομίας για αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά τις ημέρες που θα συμπίπτουν οι δύο υποθέσεις στις φυλακές Κορυδαλλού, από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο που αναμένεται να μεταφερθεί σε νέα αίθουσα του εφετείου η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαΐου, που ήταν η προηγούμενη συνεδρίαση για τη Χρυσή Αυγή, απέστειλε δύο αιτήματα στην Τριμελή Διοίκηση του Εφετείου για μεταφορά της δίκης τα οποία απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο της Διοίκησης Δημήτρη Μόκκα. «Από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο το θέμα της αίθουσας αφορά τον κ. Μόκκα. Μόνον εκεί θα απευθύνεται όποιος θέλει» ανέφερε.

Η πέμπτη ημέρα της δίκης βρήκε παρόντες στο εδώλιο τους 18, από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους για τη Χρυσή Αυγή, μεταξύ των οποίων και τους βουλευτές, πρώην και νυν, Αντώνη Γρέγο, Μιχάλη Αρβανίτη, Στάθη Μπούκουρα και Πολύβιο Ζησιμόπουλο.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία ζήτησε να απορριφθούν τα αιτήματα για άρση ή αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που υπέβαλαν την προηγούμενη φορά, ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια και οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης. Όπως είπε η κ. Οικονόμου, οι κατηγορούμενοι, πρώην και νυν βουλευτές, θα είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αυτά τα αιτήματα μόνο σε περίπτωση που η δίκη επρόκειτο να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει σε άλλο χρόνο για το θέμα αυτό.

Το δικαστήριο, έπειτα από αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση, επέτρεψε την παράσταση πολιτικής αγωγής της μητέρας και της αδελφής του 34χρονου Παύλου Φύσσα για τη δολοφονία του οποίου είχε δηλώσει μέχρι στιγμής παράσταση μόνο ο πατέρας.