Ο μάρτυρας Χ.Δ. κατέθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές» οι οποίοι, όπως γνωρίζει από τα Μέσα Ενημέρωσης «επιβάλλουν το ναζισμό δια της βίας».

Επικαλούμενος επίσης πάλι τα Μέσα Ενημέρωσης, είπε πως από τις εγκληματικές ενέργειες που καταλογίζονται στην Χρυσή Αυγή, μόνο για την δολοφονία Φύσσα άκουσε δήλωση καταδίκης. Όταν κλήθηκε από την πολιτική αγωγή να σχολιάσει φωτογραφία «μελών της Χρυσής Αυγής σε ώρα εκπαίδευσης», απάντησε πως «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών».

Σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας υπήρξαν εντάσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, με την πρόεδρο να τους εγκαλεί. Μάλιστα η διαδικασία διακόπηκε για λίγο, καθώς οι συνήγοροι των δύο πλευρών είχαν ζωηρή αντιπαράθεση με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε η πολιτική αγωγή στον μάρτυρα, η οποία προκάλεσε αντίδραση από συνηγόρους υπεράσπισης που φώναζαν για «αντιδικονομικα σχόλια» της άλλης πλευράς.

Με την επανάληψη της διαδικασίας, η πρόεδρος είπε σε έντονο ύφος προς όλους τους συνηγόρους: «Αυτές οι διακοπές δεν εξυπηρετούν τίποτα, δεν οδηγούν πουθενά. καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν».

Μετά το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι, όταν συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα «αίμα-τιμή-Χρυσή Αυγή» ξέρει κάποιο άλλο, όπως το «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς». Αν και η ερώτηση ήδη προκαλούσε αντιδράσεις, ο συνήγορος επέμεινε. Ο μάρτυρας δεν απαντούσε, αλλά στο μεταξύ, άλλοι συνήγοροι από την υπεράσπιση φώναζαν «την Πηγάδα-την Πηγάδα», με αποτέλεσμα η πρόεδρος να προχωρήσει στη μεσημεριανή μισάωρη διακοπή.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός, απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του Γιώργου Ρουπακιά, κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ, όταν είχε πλησιάσει τον δράστη, ενώ ήταν κοντά στον Παύλο Φύσσα, είχε ακούσει τον μουσικό να του φωνάζει «έλα εδώ, ρε π..». Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσα ειπώθηκαν ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρώντας να φύγει, όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί.