Έναν άγνωστο που φέρεται να είχε σύντομη συνάντηση με τον άτυχο συγγραφέα το βράδυ της Παρασκευής για μία αγνώστου περιεχομένου «συνεννόηση» θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του 83χρονου Μένη Κουμανταρέα.

Όπως αναφέρει το tovima.gr στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τον άτυχο συγγραφέα που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ], τον βρήκε ο ανιψιός του κατά τη 1.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς τον αναζητούσε και δεν απαντούσε στις κλήσεις του.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 83χρονος συγγραφέας έφερε μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό – δεν έφερε χτυπήματα από όπλο ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν βεβαιότητα ότι πρόκειται για «εγκληματική ενέργεια, πιθανόν με χτυπήματα στο πρόσωπο, αλλά ίσως και με προσπάθεια πνιγμού με μαξιλάρι». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μένης Κουμανταρέας ήταν σε γειτονικό κατάστημα με φίλο του, τον οποίο άφησε εκεί λέγοντας: «Πάω για λίγο στο σπίτι για πέντε λεπτά γιατί έχω μία δουλειά». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο 83χρονος συγγραφέας είχε ραντεβού με κάποιο «άγνωστο» μέχρι τώρα πρόσωπο, το οποίο μπήκε μαζί του στο σπίτι, τον αιφνιδίασε και τον σκότωσε.

Εξετάζονται ο αναφερόμενος φίλος και οι οικείοι του συγγραφέα για να προσδιορισθεί ο άγνωστος που είχε το μοιραίο ραντεβού με τον 83χρονο, ενώ ήδη έχει ζητηθεί να εξετασθεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει επίσπευση της ιατροδικαστικής εξέτασης που είχε μετατεθεί αρχικά για τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου.