«Κανείς δεν μας βοήθησε, άργησε να σημάνει συναγερμός και επικρατούσε πανικός» είναι μερικά από τα λόγια της κ. Αθηνάς που διεσώθη από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic στην Αδριατική Θάλασσα.

Η κ. Αθηνά μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τις τραγικές στιγμές που έζησε από τα ξημερώματα της Κυριακής:  «Ήμουν με άλλους 3 στο πλοίο, πλέον είμαστε όλοι καλά. Στις 6.30 το πρωί ενώ κοιμόμασταν νιώσαμε μέσα στην καμπίνα μία περίεργη μυρωδιά, δεν είχε χτυπήσει κανένας συναγερμός. Η καμπίνα μας ήταν στο 6ο επίπεδο. Ανοίγουμε την πόρτα για να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε πολύ καπνό. Το πάτωμα ήταν κόκκινο, φλεγόταν!

Ο συναγερμός σήμανε πολύ αργότερα. Το πλήρωμα δεν μας βοήθησε. Ενώ προσπαθούσαμε να ανέβουμε τη σκάλα μας έδωσαν σωσίβια και μπήκαμε μέσα σε λέμβο. Μέσα στη λέμβο ήμασταν γύρω στα 40 με 50 άτομα, μέσα και μικρά παιδιά. Μέσα σε ένα τέταρτο είχαμε εγκαταλείψει το πλοίο. Επικρατούσε πανικός γιατί ο κόσμος δεν ήξερε τι συνέβαινε, δεν ήξερε πού να πάει».

Η ίδια είπε επίσης ότι η φωτιά ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο: «Το πλήρωμα προσπαθούσε να τη σβήσει ενώ αυτή είχε φτάσει στο τέςταρτο επίπεδο. Πατούσαμε σε φλεγόμενο έδαφος πριν μπούμε στη λέμβο. Ενώ απομακρυνόμασταν βλέπαμε το πλοίο να φλέγεται».