Μενού
  • Α-
  • Α+

Η «Επιχείρηση Ελευθερία» επιταχύνεται και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει ο εμβολιασμός - ασπίδα στο κορονοϊό- για περίπου 3 εκατ. ανθρώπους ηλικίας 30 ως και 49 ετών.

Οι 30άρηδες και οι 40άρηδες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η σχετική πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 ετών στους οποίους θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς υπάρχει απόθεμα.

Ακολούθως, εντός των επόμενων ημερών, θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα που θα αφορά τις ηλικίες 40-44 ετών και 45-49.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο σύστημα για τους πολίτες κάτω των 50 ετών ώστε να επιταχυνθεί η διαδιθκασία του εμβολιασμού σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να χτιστεί έτσι μια ασπίδα προστασίας εν όψει και του καλοκαιριού.

Άλλωστε το περασμένο Σάββατο 24 Απριλίου, άνοιξε η η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Ξεπεράσαμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς

Την αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην ανοσία του γενικού πληθυσμού χάρη στους εμβολιασμούς που πλέον ξεπερνούν τα 2 εκατ. στη χώρα εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ξεπερνάμε τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. 2 εκατομμύρια βήματα πιο κοντά στην ανοσία. Συνεχίζουμε» έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Υγείας.

Ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων

Τον Μάιο θα αναπτυχθούν 1.471 εμβολιαστικά κέντρα, αριθμός που θα αυξηθεί καθώς θα προστεθούν δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα, πολυϊατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια. 

Για την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών κατά της COVID-19 τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, καθώς και των εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA