Τις… δυνάμεις του αναμένεται να μετρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης καθώς αυτή πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα θέσει για άλλη μία φορά τα συν της Συμφωνίας και, πηγές αναφέρουν ότι, θα επιτεθεί σε εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες μεγάλου τμήματος του πληθυσμού κυρίως της Βορείου Ελλάδος  για το μακεδονικό και υποκινούν ακραίες αντιδράσεις.

Το δικό της στοίχημα, όμως, βάζει και η πόλη που θα φιλοξενήσει αυτή τη συγκέντρωση με δεδομένο ότι ήδη στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) αλλά και η «Αύρα», το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ.

Το κλίμα είναι τεταμένο εδώ και μέρες εφόσον δύο αντισυγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα με αποτέλεσμα οι αρχές να λαμβάνουν τα μέτρα τους, και η συμπρωτεύουσα να θυμίζει… φρούριο καθώς «Μακεδονομάχοι» απειλούν να κάνουν «ντου» ακόμη και στο Παλέ ντε Σπορ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Ας ελπίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της ημέρας και με την ίδια συνέπεια που κατέβηκαν χθες οι αφίσες του Τσίπρα από κεντρικά σημεία της πόλης, έτσι και σήμερα το «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης - Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», που θα πει ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, θα γίνει πράξη και δε θα γίνουμε θεατές εκτρόπων και καταστροφών.