Ο μαραθώνιος της ονοματολογίας, για την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώτο Δήμο της χώρας, τελειώνει σήμερα οριστικά και αμετάκλητα. 

Το χρίσμα αναμένεται να δοθεί στον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, την υποψηφιότητα του οποίου προωθούσαν εξ αρχής πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του κόμματος. 

Ίσως, η επιλογή Ηλιόπουλου να μην αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη που μπορεί κάποιοι να περίμεναν από τον Τσίπρα, αλλά σίγουρα ο υφυπουργός Εργασίας δείχνει, όπως δηλώνουν όσοι γνωρίζουν καλά την πορεία του, να έχει τα χαρακτηριστικά όλων των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδίκησαν τα τελευταία χρόνια τον δήμο της Αθήνας, όπως του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για μια «λύση ανάγκης» η οποία μπορεί και να «στοιχίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και το δεύτερο γύρο. Και κανένας δεν είναι σίγουρος πόσο καλό θα κάνει στο κυβερνών κόμμα μία τέτοια εξέλιξη, και μάλιστα, πριν τις εθνικές εκλογές που όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει το Αλέξης Τσίπρας θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. 

Σε λίγες ώρες ξεκινάει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή πόλη» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και εκεί θα ανακοινωθεί το πολυπόθητο όνομα του υποψηφίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, ο Νάσος Ηλιόπουλος, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, θα προβεί και σε μία δήλωση που ουσιαστικά θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και για το δήμο της Αθήνας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου ενώ δεν αποκλείεται να δώσει και ένα πρώτο στίγμα της παρουσίας του απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο.