Το ξημέρωμα μας βρήκε με την τρομοκρατική επίθεση σε έναν από τους μεγαλύτερους μιντιακούς ομίλους. Κατακριτέα πέρα για πέρα από όλους, χωρίς αστερίσκους όπως συνηθίζεται τελευταία να… σημειώνεται. Λες και υπήρχε περίπτωση έστω και ένας δημοσίως και επωνύμως να ξεστομίσει ένα «ναι μεν, αλλά»…

Παρ’ όλα αυτά δεν πέρασαν λίγες ώρες και κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να συνδέσουν αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα με την Κυβέρνηση, αποδίδοντάς της μερίδιο ευθύνης λόγω του εμπάργκο που από το καλοκαίρι έχει αποφασίσει προς τους σταθμούς, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό, του ομίλου.

Το λάθος έγινε. Όταν επιτρέπεται να ακούγονται τόσο επικίνδυνες απόψεις, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινή στάση απέναντι στην τρομοκρατία και μόνοι μας στρώνουμε το δρόμο με… κάλυκες και θραύσματα από σπασμένα παράθυρα.

Αν δε θέλουμε να χάσουμε για άλλη μία φορά το παιχνίδι θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά σε κάθε «εμπρηστική» φωνή έτσι ώστε να έχουμε το δικαίωμα να μη φιμώνεται η ελευθερία του Τύπου και με παρρησία να απαιτήσουμε κάθε εμπάργκο, είτε προς ιδιωτικό είτε προς δημόσιο ΜΜΕ, να αρθεί εδώ και τώρα!