NEWS
11/07/2016 14:41

Η Κατερίνα Πετροπούλου είναι η απόλυτη wedding planner - Συμβουλές, «μυστικά» και στήριξη από τη μάστερ του είδους!

Μόλις ξεκίνησε η οικονομική κρίση και η μέχρι τότε δουλειά της βρέθηκε στον αέρα χρησιμοποίησε το έμφυτο ταλέντο στην δημιουργία και την διακόσμηση της κι έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα. 

Η Κατερίνα Πετροπούλου είναι η απόλυτη wedding planner - Συμβουλές, «μυστικά» και στήριξη από τη μάστερ του είδους!
Η Κατερίνα Πετροπούλου είναι η απόλυτη wedding planner - Συμβουλές, «μυστικά» και στήριξη από τη μάστερ του είδους!
Ανάγνωση:

«Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια φτιάξε λεμονάδα»! Αυτή η ξένη παροιμία θέλει να μας πει πως όσο σκληρή κι αν είναι η ζωή μαζί μας, όσες αναποδιές κι αν αντιμετωπίζουμε, πρέπει να προσπαθούμε να ανατρέψουμε τα γεγονότα και όπως από κάτι ξινό φτιάχνουμε μια γλυκιά λεμονάδα, έτσι να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και στη ζωή μας. Αυτό ακριβώς έκανε η Κατερίνα Πετροπούλου.

Από την Ελένη Λαζάρου

Μόλις ξεκίνησε η οικονομική κρίση και η μέχρι τότε δουλειά της βρέθηκε στον αέρα χρησιμοποίησε το έμφυτο ταλέντο στην δημιουργία και την διακόσμηση της κι έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα ξεκινώντας από το μηδέν την δική της εταιρία στολισμού κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ξεκίνησε δειλά αγοράζοντας 3 κηροπήγια τα οποία δειγμάτισε, έκλεισε τον πρώτο της στολισμό, τον δεύτερο και μέσα στις πρώτες σεζόν κατάφερε να επενδύσει τα κέρδη της και να αγοράσει εξοπλισμό που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα 10 εκδηλώσεις.

Η Κατερίνα δουλεύει ατέλειωτες ώρες και μότοτης είναι το Κάθε δουλειά μου είναι και μια «κατάθεση ψυχής». Σήμερα λειτουργεί και ως wedding planner, δίνοντας απλόχερα συμβουλές και tips στα ζευγάρια, χωρίς να πληρώνεται, μόνο για να τα βοηθήσει ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν αναλάβει τον στολισμό του μυστηρίου.

H Kατερίνα Πετροπούλου μιλάει στο ΚoolΝews.gr και την Ελένη Λαζάρου.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Event Styling;

«Η ιδέα άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου από τότε που ξεκίνησα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου. Από μικρή με τραβούσε σαν μαγνήτης το σκηνικό γάμος-βάπτιση-εκδήλωση, κάτι το οποίο δεν μπορούσα να εξηγήσω. Κι ενώ όλα τα παιδάκια αγόραζαν Μίκυ Μάους και κόμικς να διαβάζουν, εγώ ξόδευα όλο μου το χαρτζιλίκι μου και αγόραζα περιοδικά γάμου. Έχω απίστευτο αρχείο από 7 ετών!

Επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε μετά από χρόνια κι ενώ είχα σπουδάσει κάτι τελείως διαφορετικό, να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό που ονειρευόμουν από μικρό κοριτσάκι. Όταν άνοιξα την εταιρία μου, χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο, ήμουν ήδη έτοιμη. Όλα ήρθαν πολύ ομαλά, λες και τα είχα προγραμματίσει να συμβούν. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Ψυχή και καρδιά να έχεις»…

Ήταν εν μέσω κρίσης; Πόσο και πως σε επηρέασε η κρίση να σκεφτείς να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό;

«Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, ξεκίνησε και η δική μου καριέρα στο χώρο. Είχα προβλέψει από νωρίς πως η κατάσταση θα χειροτερεύει όλο και περισσότερο σε αυτή τη χώρα, και παρόλο που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες είπα «γροθιά στο μαχαίρι». Το λατρεύω, θα το παλέψω! Για μένα η δουλειά μου είναι η ψυχοθεραπεία μου. Επενδύω τα χρήματά μου στη επιχείρησή μου και όχι στους ψυχολόγους. Το να βλέπω τα πράγματα απαισιόδοξα δεν είναι του χαρακτήρα μου. Μόνο όταν τα βλέπεις θετικά, σου έρχονται και θετικά. Οι αναποδιές υπάρχουν, προκύπτουν. Το θέμα είναι πως θα τις ξεπεράσεις, όχι πως θα παραμείνεις να τις κοιτάς»…

Είχες ασχοληθεί με κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν;

«Η πορεία της ζωής τα έφερε έτσι ώστε ενώ σπούδαζα Marketing, μπήκα στα 18 μου σε μια εξαιρετική διαφημιστική εταιρία ξεκινώντας ως γραμματέας για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου και έφυγα μετά από 13 χρόνια ως Event Director.

Οι εταιρικές εκδηλώσεις είχαν γίνει η δεύτερη φύση μου, η εμπειρία απίστευτη και οι γνώσεις τόσο σημαντικές που κανένα Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να σου προσφέρει. Η μετάβαση στο κομμάτι κοινωνική εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα ομαλή, τόσο ώστε το Event Styling να μου φαίνεται σαν να το έκανα χρόνια».

Φανταζόσουν ότι θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη;

«Το ένιωθα βαθιά μέσα μου πως θα πάει καλά. Είναι κάποια πράγματα που τα προαισθάνεσαι και τα περιμένεις. Και όταν σου έρχονται νιώθεις υπέροχα που πίστεψες για μία ακόμα φορά στην φωνούλα που υπάρχει μέσα σου και σου δίνει δύναμη».

Πόση προσωπική εργασία έχει μέσα η δουλειά σου;

«Έχω αφιερώσει ατελείωτο χρόνο στη δουλειά μου. Αμέτρητα ξενύχτια… Είναι όμως η ψυχοθεραπεία μου. Ηρεμώ μέσα από αυτήν, χαλαρώνω. Ο καλύτερος επιχειρηματίας είναι ο μεγαλύτερος εργάτης. Έχω τον έλεγχο της κάθε δουλειάς και τα πάντα περνάνε από τα χέρια μου. Από το προσκλητήριο μέχρι το τραπέζι ευχών. Παρευρίσκομαι σε όλες τις εκδηλώσεις μου και παραμένω μέχρι το τέλος κοντά στους πελάτες μου. Τα χέρια μου και η ψυχή μου να είναι καλά».

Από πού εμπνέεσαι;

«Από τους ίδιους τους πελάτες μου. Μετά από 5 λεπτά που θα μιλήσουμε, έχω καταλάβει τι θέλουν. Όπως μου έχουν πει οι περισσότεροι, αυτό είναι χάρισμα. Τους λέω τι ονειρεύονται πριν μου το πουν εκείνοι. Συνήθως στην πρώτη μας συνάντηση έχουμε καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είσαι αληθινός απέναντί τους για να μπορέσεις να διακρίνεις μέσα από τα μάτια τους τι θέλουν».

Συνεργάζεσαι με επωνύμους;

«Σε όλα αυτά τα χρόνια, έχω συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς δημοσιογράφους, παρουσιαστές, άτομα της τηλεόρασης με πιο πρόσφατη τη δουλειά του παρουσιαστή και δημοσιογράφου του ALPHA, Σπύρου Λάμπρου».

Με τι άλλο ασχολείσαι;

«Επειδή η δουλειά που λατρεύω είναι εποχιακή και συνήθως τα καλοκαίρι δεν μπορεί να στηρίξει τα έξοδα του χειμώνα, ασχολούμαι και ως Business Development Officer σε μια εξαιρετική εταιρία στη Γλυφάδα».

Πόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσεις όλα αυτά με την οικογένεια;

«Είναι απίστευτα δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Έχω κάνει ατελείωτα ξενύχτια φτιάχνοντας μπομπονιέρες για να μην στερήσω τον πολύτιμο χρόνο της ημέρας από τα παιδιά μου. Το καλοκαίρι που όλοι ξεκουράζονται και πηγαίνουν για μπάνιο με την οικογένειά τους εγώ δουλεύω ασταμάτητα με ελάχιστες ώρες ύπνου. Έχουν όμως όλοι προσαρμοστεί με τα χρόνια στους ρυθμούς μου και με βοηθάνε. Προσπαθώ να δώσω στα παιδιά μου να καταλάβουν πως η μαμά είναι καλά ψυχικά όταν δουλεύει και πως θα μπορούσαν και αυτά να συμμετέχουν στη δική μου χαρά.

Έτσι ξεκίνησα να τους αναθέτω αρμοδιότητες στην εταιρία, απλά πραγματάκια, στα οποία ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία. Το αποτέλεσμα ήταν να τα έχω κοντά μου και να με βοηθάνε νιώθοντας παράλληλα πως προσφέρουν. Είναι σημαντικό να μάθουμε τα παιδιά μας πως πρέπει να παλέψουν για να καταφέρουν να απολαύσουν και πως λειτουργούμε ως ομάδα και όχι ως μονάδα».

Τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Ονειρεύομαι κάποια στιγμή τα παιδιά μου να μπορέσουν να πάρουν τα ηνία από αυτό που θα τους έχω αφήσει εγώ και με το φρέσκο μυαλό τους να το κάνουν ακόμα μεγαλύτερο. Έχουν και οι δύο κορούλες μου ταλέντο και θέλω να τους δώσω όλα τα εφόδια για να το αναπτύξουν. Χτίζω μια εταιρία κάνοντας μεγάλο προσωπικό αγώνα, χτίζοντας ουσιαστικά το μέλλον τους».

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ