News
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δυστυχώς υπήρξαν και οι «πιο ψύχραιμοι» στο Καλλιμάρμαρο

Είμαι κατά της βίας. Ξεκάθαρα και απόλυτα. Όποια μορφή κι αν έχει κι από όπου κι αν προέρχεται. Δεν θα ευχόμουν ποτέ να δω δηλαδή έναν άνθρωπο να δέχεται χτυπήματα και την πρώτη φορά που έγινα μάρτυρας μίας επίθεσης (σε ένα γήπεδο μικρής κατηγορίας) είχα υποστεί σοκ.

Προφανώς έχει να κάνει σε έναν βαθμό (μεγάλο ή μικρό δεν ξέρω) με την οικογένεια μου και συγκεκριμένα με τους γονείς μου. Ο πατέρας του ήταν ένας «Άγιος άνθρωπος» που αντιμετώπιζε πάντα τη μητέρα μου, τα παιδιά του, αλλά και τους ξένους με σεβασμό. Δεν τον είχα δει ποτέ να ουρλιάζει (με εξαίρεση το γήπεδο) και φυσικά δεν τον είχα δει ποτέ να κινείται εναντίον κάποιου με σκοπό να τον χτυπήσει. Εννοείται φυσικά πως δεν σήκωσε και ποτέ χέρι ούτε στον αδελφό μου, ούτε σε μένα, παρότι εγώ ειδικά του είχα δώσει άπειρες αφορμές.

Γενικά λοιπόν έχω μάθει πως τίποτα απολύτως δεν λύνεται με μπουνιές και κλωτσιές και πως η χειροδικία δεν πρόκειται ποτέ να αποφέρει θετικό αποτέλεσμα. Δεν πίστευα λοιπόν πως θα έρθει η ημέρα που θα δω μία επίθεση σε έναν άνθρωπο και θα σκεφτώ πως δυστυχώς υπήρξαν τύποι σαν τον πατέρα μου δίπλα του, οι λεγόμενοι «πιο ψύχραιμοι», οι οποίοι και σταμάτησαν την επίθεση πολύ νωρίτερα απ' ό,τι έπρεπε.

Μιλάω φυσικά για εκείνους που απομάκρυναν τους λιγότερο «ψύχραιμους» από τον «νταή» στο Καλλιμάρμαρο, που χαστούκισε τη γυναίκα του γιατί προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Η εικόνα της γυναίκας εκείνης, που αφού δέχεται το βίαιο χτύπημα, μετά συνεχίζει να κάθεται δίπλα του, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, είναι από τα πιο τραγικά πράγματα που έχω δει στη ζωή μου. Είναι μία εικόνα που προκαλεί θλίψη, κυρίως γιατί ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο «άντρακλας» την χτύπησε και πως, πιθανότατα, δεν θα είναι και η τελευταία.

Όταν λίγο αργότερα λοιπόν ο τύπος αυτός πιάστηκε στα χέρια με αυτούς με τους οποίους τσακωνόταν εξ αρχής, έπιασα τον εαυτό μου να κοιτάζει το βίντεο ελπίζοντας να τον δω να παίρνει ακριβώς αυτό που θεωρώ πως του αξίζει. Την απόλυτη ταπείνωση. Γιατί φυσικά κάτι τέτοιοι τύποι, που προσπαθούν να δείξουν με την δύναμη πως αξίζουν να λέγονται «άντρες», ταπεινώνονται διπλά όταν καταρρίπτεται ο ... μύθος τους. Αντιλαμβάνομαι φυσικά πόσο λάθος είναι, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως χάρηκα ιδιαίτερα το κάθε χαστούκι που δέχθηκε ο συγκεκριμένος «άντρακλας» και μακάρι οι «ψυχραιμότεροι» που μπήκαν στη μέση και τον έσωσαν, να είχαν αργήσει τουλάχιστον λίγο.

Η αλήθεια όμως είναι πως θυμό δεν νιώθω μόνο γι' αυτόν. Ο «νταής» είναι ένας τύπος που, πέρα από το να εύχεσαι να πάρει αυτό που του αξίζει, δεν αξίζει να ασχοληθείς περαιτέρω μαζί του. Θυμό νιώθω και για τη γυναίκα του. Αισθάνομαι αγανάκτηση γιατί το ζευγάρι αυτό έχει παιδιά και γιατί αυτά τα παιδιά μαθαίνουν πως στη ζωή είσαι είτε θύτης, είτε θύμα. Γιατί ο πατέρας τους προσπαθεί να τους μάθει πως με τη βία μπορεί κανείς να επιβληθεί και η μητέρα τους, δυστυχώς τους μαθαίνει κάτι ακόμα χειρότερο για εκείνα: πως να δέχονται αδιαμαρτύρητα την βία από τον, φαινομενικά, πιο ισχυρό από αυτούς. Η γυναίκα αυτή χρειάζεται βοήθεια. Όπως βοήθεια χρειάζονται και τα παιδιά τους. Μακάρι κάποιος από αυτούς που παρακολούθησε το βίντεο και τους γνωρίζει να αποφασίσει να κάνει κάτι. Υπάρχουν αρμόδιοι που μπορεί να απευθυνθεί, ώστε η γυναίκα και τα παιδιά να βρουν την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζονται.

Όσο για εκείνον, ας ελπίσουμε πως την επόμενη φορά που θα θελήσει να δείξει πόσο τσαμπουκάς είναι, οι... ψυχραιμότεροι θα αργήσουν να μπουν στη μέση.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.