News
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η επόμενη δημοσκόπηση θα κρίνει

Σας ομολογώ ότι έχω αρχίσει ήδη να την βαριέμαι λίγο την ιστορία της Novartis. Όχι ότι εξάντλησε ήδη το ενδιαφέρον της, αλλά βρε αδερφέ, ακόμα και το συγκλονιστικότερο σεξ να αξιωθείς, μετά από πεντέξι μέρες συνεχούς ντάπα-ντούπα, ένα διαλειμματάκι το θέλεις. Για να πάρεις λίγο αέρα, για να θυμηθείς πως είναι ο κόσμος έξω απ’ την κρεβατοκάμαρα. Έτσι και με την Novartis. Μετά από μια βδομάδα βομβαρδισμού με εκπλήξεις, πληροφορίες, καυγάδες, επιχειρήματα, εικασίες, κατηγορίες και νομικές ερμηνείες, νιώθω την ανάγκη να βγάλω λίγο έξω το κεφάλι μου και να ρωτήσω αν συμβαίνει και κάτι άλλο σ’ αυτόν τον κόσμο πέρα από χάπια, ενέσεις, ταμπλέτες, υπόθετα και αναβράζοντα.

Είναι βέβαια φανερό ότι η Novartis δεν είναι μια απλή υπόθεση. Κυρίως διότι έχουν μπει μέσα οι Αμερικάνοι που δεν αστειεύονται με κάτι τέτοια και οι οποίοι ξέρουν πώς να κάνουν μια έρευνα της προκοπής και πώς να την δένουν με στοιχεία. (Ειδικά όταν πρόκειται για διαφθορά άλλων, ανταγωνιστική στην δική τους… ας είναι.) Διότι αν είχαμε μόνο τα πορίσματα των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών αρχών, με τις πολιτικές εμπλοκές και εκμεταλλεύσεις που παγίως τα συνοδεύουν, ήδη η ιστορία θα είχε μεταβληθεί σε γάμο του καραγκιόζη. Ήδη κοντά είμαστε δηλαδή μ’ αυτά που ακούω και βλέπω, αλλά θέλω να ελπίζω πως παρά την βέβαιη παρεκτροπή του θέματος σε μια άνευ όρων πολιτική μάχη, το FBI τελικά θα κρατήσει τα μπόσικα και κάτι θα μάθουμε επί της ουσίας. Κάποιος θα τιμωρηθεί τέλος πάντων.

Διότι ο σκοπός αυτός είναι. Όσοι παρανόμησαν να πληρώσουν. Αλλά και όσοι συκοφαντήθηκαν να δικαιωθούν και να αποκατασταθούν. Κι αφού το δεύτερο είναι δυσκολότερο (άνθρωποι ήδη καταστράφηκαν κι ας μην το ‘χουν συνειδητοποιήσει) τουλάχιστον κάποιοι που έκλεψαν (και δεν λέω υποχρεωτικά ή μόνο για πολιτικούς) να περάσουν απ’ το ταμείο ή από την πύλη του Κορυδαλλού. Αλλά κι εκείνοι που θ’ αποδειχτεί ότι πλειοδότησαν πολιτικά συκοφαντώντας αδιακρίτως, καλό θα 'ναι να ξεμπροστιαστούν και –ει δυνατόν- να μην ξαναδούν την ψήφο τους. Αφήστε που θα ‘χουμε μηνύσεις κι από τους σημερινούς κατηγορούμενους, οπότε όλα στα δικαστήρια θα καταλήξουν.

Η υπόθεση Novartis έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Θα ξαποσταίνουμε λίγο απ’ αυτήν και θα την ξαναπιάνουμε. Άλλωστε, θαρρώ πως είναι έτσι ο σχεδιασμός όσων έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, να μας δίνουν την ιστορία (πραγματική ή συκοφαντική) με δόσεις. Ξέρετε τώρα ποιο είναι το επόμενο βασικό βήμα στην υπόθεση; Όχι το αν θα πάει ο φάκελος και που, ούτε η προκαταρτική της Βουλής, ούτε η παραγραφή ή μη. Άλλο είναι το καθοριστικό επόμενο βήμα: Η επόμενη δημοσκόπηση. Αυτή θα κρίνει πολλά στην στρατηγική όλων των εμπλεκομένων, κατηγόρων και κατηγορουμένων. Διότι τότε θα καταλάβουμε αν στον απλό κοσμάκη, η υπόθεση Novartis είναι ένα υπερόπλο ικανό να ανατρέψει το σκηνικό ή μια υπόθεση που τελικά δεν θα πολυμετρήσει. Εκεί θα κριθεί εν’ πολλοίς το ηθικό των δύο στρατευμάτων, άρα και το ποιος θα κερδίσει την μάχη…

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.