News
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

O Guillaume Jérémie ή αλλιώς πρόεδρος Kadebostan σε μία ανατρεπτική συνέντευξη.

Στην Ελλάδα, συνηθίζουμε να τονίζουμε το όνομά τους στην προπαραλήγουσα, όμως αν έχεις παρακολουθήσει live τους, ξέρεις ότι το Kadebostany τονίζεται σωστά στην παραλήγουσα. Η μπάντα που κάθε χρόνο δημιουργεί και ένα σαρωτικό ραδιοφωνικό hit να τριβελίζει συνεχώς στα αυτιά μας και που επιμελώς ατιμέλητα διατηρεί τα δικά της μουσικά μυστικά επιστρέφει στα μέρη μας. Λίγο πριν το σαββατιάτικο live τους λοιπόν, στο Amitabha Fest στο Bolivar, ο Guillaume Jérémie ή αλλιώς πρόεδρος Kadebostan επιτέλους δίνει απαντήσεις σε μερικές εύλογες απορίες μας για τη μουσική τους, αλλά και το ολόδικό τους... κρατίδιο.

Πώς και δημιουργήσατε ένα νέο «κρατίδιο» για τη μουσική σας; Δεν ήταν αρκετός ο ήδη υπάρχων κόσμος για εσάς;
Κανένας δεν το είχε κάνει πριν από εμάς. Αυτό από μόνο του είναι ήδη ένας επαρκής λόγος. 

Η καταγωγή σας παραμένει σχεδόν μυστήριο. Είναι ένα είδος δικτύου προστασίας από τα ραγδαία αναπτυσσόμενα σόσιαλ μίντια;
Προερχόμαστε από την Αλγερία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Μετά από τρία άλμπουμ μπορώ να το πω πια. (Το ότι δεν το λέγαμε) Συνέβη κυρίως για να αισθανόμαστε ελεύθεροι να δημιουργήσουμε κάτι μαγικό και να μην περάσουμε στα ψιλά γράμματα από κάποιους δημοσιογράφους που αρέσκονται σε «συντομεύσεις». 

Αισθανθήκατε ποτέ ότι η ιδέα του «κρατιδίου» μπορεί να εξελίχθηκε κάπως πιο δεσμευτική από ό,τι περιμένατε στην αρχή; 
Ο χρόνος έχει αποδείξει το ακριβώς ανάποδο. Πραγματικά είναι η σωτηρία μας, δεν αισθάνθηκα ποτέ τόσο ελεύθερος όσο τώρα. 

Στο παρελθόν έχετε φορέσει στρατιωτικές στολές στην σκηνή, ενώ αρκετές από τις μελωδίες σας μοιάζουν με στρατιωτικά εμβατήρια. Από το 2016 και μετά ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει μία στροφή σε ακόμη πιο συναισθηματικά μονοπάτια. Πρόκειται για απόρροια κριτικής, οφείλεται στην έλευση της Kristina στο γκρουπ ή είναι ένα είδος αναγέννησης;
Είναι απλά μια επιθυμία μου για εξέλιξη. Δημιούργησα τρία άλμπουμ για τη Δημοκρατία των Kadebostany και αν ακούσεις και τα τρία, είναι όλα διαφορετικά. Είναι σήμα κατατεθέν μου αυτό, και νομίζω πως γενικά αρέσει στον κόσμο. 

Έχουν παρεξηγήσει ποτέ μίντια και κοινό τις προθέσεις σας όσον αφορά στη Δημοκρατία των Kadebostany;
Ναι και νομίζω πως αυτό είναι και το καλύτερο από όλα για μένα. Δεν πρέπει όλα να γίνονται αμέσως κατανοητά. Χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθεί κάτι αξιόπιστο, ισχυρό και με βάση την καλλιτεχνική επιλογή στο 100%.

Ο κόσμος λατρεύει τους συγκινητικούς σας στίχους. Πρώτον, ποια είναι η έμπνευσή σας; Δεύτερον, είναι κάτι σαν μουσική ιεροτελεστία για εσάς να περνάτε κάποιο μήνυμα, μία αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί;
Θα έλεγα πως η δική μου προσωπική αναζήτηση είναι να δημιουργώ «μαγεία». H ζωή παρέχει τα καύσιμα για τη δημιουργικότητα. 

Μου δίνετε την αίσθηση ότι μεταφράζετε συναισθήματα σε μουσική. Ισχύει; Και αν ναι, ποιες εμπειρίες κρύβονται πίσω από τα «Mind If I Stay» και «Save Me»;
Είναι μια εξίσωση που περιλαμβάνει διαίσθηση, δουλειά και... συμπτώσεις. Οι άνθρωποι τείνουν να δημιουργούν το δικό τους όραμα για κάθε τραγούδι. Φυσικά και υπάρχει ένα αρχικό έναυσμα, αλλά είναι λιγότερο σημαντικό από το πως το κοινό προσαρμόζει το κάθε τραγούδι στα μέτρα του.

Οπότε τι μας λέει το σύμπαν -σύμφωνα με το Mind If I Stay- αλλά εμείς επιμένουμε να το αγνοούμε; 
Ότι είμαστε ένα τίποτα.

Ποια είναι η γνώμη σας για την σύγχρονη pop μουσική; Βρισκόμαστε στον σωστό μονοπάτι, υπάρχει παραγωγικότητα και πρόοδος ή είμαστε θύματα της «υπερπροσφοράς» και δη μέσω διαδικτύου;
Ως συνήθως, υπάρχουν καλά και κακά πράγματα. Ζω σε αυτήν την εποχή και θέλω μόνο να εστιάζω στα θετικά της. Στο τέλος, αν δημιουργείς κάτι σπουδαίο, θα επιτύχεις. 

Στο παρελθόν έχετε αναφέρει τους Etienne De Crecy ως μία από τις επιρροές σας. Κάποιοι από εμάς επίσης διακρίνουμε ολίγον από Fleetwood Mac στη μουσική σας. Ακούμε σωστά; Και τι άλλο να περιμένουμε από εσάς;
Το πρόβλημα με το να δίνουμε κάθε τόσο ένα-δυο ονόματα είναι ότι αυτό από μόνο του υποβιβάζει μία πολύ περίπλοκη οπτική σε κάτι πολύ απλό. Φιλτράρω τα πάντα, επεξεργάζομαι τα συναισθήματά μου και τα μετατρέπω σε κάτι μοναδικό και προσωπικό: τους Kadebostany. 

Μπορείτε να υποθέσετε για ποιο λόγο οι Έλληνες σας έχουν τόση αδυναμία από τα πρώτα κιόλας βήματά σας;
Έχουν πολύ καλό γούστο. Όποτε ταξιδεύω στην Ελλάδα, πάντα ακούω ραδιόφωνο και πιστέψτε με, έχετε μερικούς από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης, έχουμε κοινή αίσθηση της μελαγχολίας. Κλαίμε με χαμόγελο. 

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεστε σε beach bar; Τι θα ακούσουμε στο Bolivar αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του Amitabha Fest;
Όχι, κατά καιρούς έχουμε εμφανιστεί σε πολλά διαφορετικά και αντισυμβατικά μέρη, όπως σε τελεφερίκ (!) σε βουνό. Θέλουμε να μείνει αξέχαστη αυτή η βραδιά στο Bolivar. Θα παίξουμε τις επιτυχίες των Kadebostany και καινούργια τραγούδια από το άλμπουμ Monumental. Θα είναι φανταστικά, ελάτε να ζήσουμε μαζί αυτήν την τρέλα!

Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;
Θα συνεχίσουμε την περιοδεία σε όλο τον κόσμο, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει από Κίνα και Βραζιλία, μέχρι Γαλλία και τόσα άλλα μέρη!

*Οι Kadebostany είναι headliners του Amitabha Fest του Bolivar Beach Bar, αυτό το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ

Οι Kadebostany στο Reader.gr: Δεν πρέπει όλα να γίνονται αμέσως κατανοητά
Οι Kadebostany στο Reader.gr: Δεν πρέπει όλα να γίνονται αμέσως κατανοητά
Οι Kadebostany στο Reader.gr: Δεν πρέπει όλα να γίνονται αμέσως κατανοητά

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Συνεντεύξεις