News

Οι 10 πιο μυστηριώδεις και εγκαταλελειμμένες πόλεις στον κόσμο! (pics)

Υπάρχει μια ανίκητη έλξη που νιώθουν πολλοί άνθρωποι για έρημες πόλεις και τοποθεσίες, η οποία πιθανόν προκύπτει από την επιθυμία να μάθουν τι συνέβη και κατέληξαν εγκαταλελειμμένες!

Ή γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και να δούμε πώς ήταν ένα τέτοιο μέρος στην ακμή του.

Το themost10.com επέλεξε τα δέκα πιο τρομακτικά ερημικά μέρη για τους απαιτητικούς και περίεργους ταξιδιώτες:

10
Pyramiden, Νορβηγία

Ο οικισμός ιδρύθηκε από τη Σουηδία, αλλά πωλήθηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1927. Τι ήταν αυτό που έκανε τόσο περιζήτητο αυτό το παγωμένο και απομονωμένο μέρος; Τα αποθέματα άνθρακα. Μετά το 1998 όταν οι εξορύξεις τελείωσαν, το Pyramiden ερήμωσε.

Προηγούμενο
Επόμενο
Craco, Ιταλία
9
Craco, Ιταλία

Βρίσκεται στη νότια Ιταλία, ψηλά σε ένα βουνό και κάποτε ήταν ένα πολύ δημοφιλές μέρος για να ζήσει κανείς. Παρόλο που η πανούκλα και η πείνα είχαν επηρεάσει το Craco, όλα αυτά τα χρόνια, το πραγματικό πρόβλημα ήταν οι συχνές κατολισθήσεις από τα βουνά. Μετά από μια τέτοια κατολίσθηση σκοτώθηκαν περίπου 1800 άνθρωποι το 1963, και έπειτα όσοι κάτοικοι είχαν απομείνει, έφυγαν για την ασφάλειά τους. Πλέον είναι ένα πολύ δημοφιλές σκηνικό για τους παραγωγούς του Χόλιγουντ.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Ruby, Αριζόνα

Κάποτε ήταν μια πόλη εξόρυξης ψευδάργυρου και χαλκού. Στην ακμή της είχε περίπου 2.000 κατοίκους. Όπως συνέβη και σε άλλες πόλεις που άνθισαν λόγω των πόρων τους, η πόλη ερήμωσε όταν τα μεταλλωρυχεία έκλεισαν.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Tyneham, Αγγλία

Το Tyneham είναι εγκαταλελειμένο εδώ και πολλά χρόνια. Κάποτε ήταν ένα γνωστό χωριό όπου ανθούσε η γεωργία και η αλιεία, αλλά η κυβέρνηση της Αγγλίας διέταξε κατά τον Β' Παγκόσμιο να λειτουργήσει σαν σκοπευτήριο και μετά τον πόλεμο δεν επέστρεψε κανείς από τους κατοίκους του για να ζήσει εκεί. Τα ερημωμένα σπίτια και καταστήματα περιμένουν να τα επισκεφθείτε.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Oradour-sur-Glane, Γαλλία

Η Oradour-sur-Glane έχει περίπου 300.000 επισκέπτες τον χρόνο. Κάποτε ήταν ένα γραφικό και πολυσύχναστο γαλλικό χωριό, αλλά μια τρομερή σφαγή κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την άφησε έρημη. Οι κατοχικές ναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν τους περισσότερους κατοίκους του χωριού σε απάντηση για τη σύλληψη αξιωματικού των SS στην περιοχή. Μετά από αυτό, έκαψαν ή κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Glenrio, Νιου Μέξικο

Ακόμα μια φημισμένη αμερικανική πόλη φάντασμα είναι το Glenrio, σε ένα έρημο μέρος της διάσημης Route 66. Κάποτε ήταν ένα πολυσύχναστο μέρος με πολλά μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια για τους κουρασμένους ταξιδιώτες. Σήμερα, τα ξενοδοχεία και τα σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να επισκεφτούν το Glenrio για να περπατήσουν στους δρόμους της μυστηριώδους πόλης.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Bodie, Καλιφόρνια

Η πόλη του Bodie βρισκόταν στο αποκορύφωμά της στα τέλη του 1800. Κάποτε είχε περίπου 10.000 κατοίκους, καθώς όλο και περισσότεροι έσπευδαν εκεί ψάχνοντας για χρυσό στους λόφους της. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που κατευθύνοντας στο Bodie ήταν κακοποιοί που εν τέλει μεταμόρφωσαν την σε καταφύγιο δολοφόνων και ληστών. Έτσι, ο πληθυσμός της μειωνόταν όλο και περισσότερο έως ότου έγινε μια πόλη-φάντασμα στη δεκαετία του 1940.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Kennecott, Αλάσκα

Μια άλλη κάποτε ακμάζουσα πόλη εξόρυξης που τώρα έχει ερημωθεί είναι αυτή στην Αλάσκα των ΗΠΑ. Το Kennecott ήταν διάσημο για την εξόρυξη χαλκού. Η παρακμή της ήρθε μετά τη ραγδαία μείωση των πόρων και το μόνο που μπορεί να δει κανείς εκεί σήμερα είναι κάποια παλιά εργοστάσια επεξεργασίας χαλκού.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Kolmanskop, Ναμίμπια

Στην Αφρική υπάρχει αυτή η κάποτε ακμάζουσα πόλη εξόρυξης διαμαντιών στη Ναμίμπια. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Αφρική έχει πληθώρα φυσικών πόρων και η Ναμίμπια είχε μεγάλα αποθέματα διαμαντιών που οι Γερμανοί μετανάστες συνέρρεαν για να τα ανακαλύψουν. Η πτώση της παραγωγής διαμαντιών και το ξέσπασμα των πολέμων σύντομα οδήγησε στην παρακμή της Kolmanskop και τώρα η πόλη είναι έρημη με κάποια παλιά κτήρια να περιμένουν τους λιγοστούς επισκέπτες.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
North Brother Island, Νέα Υόρκη

Αυτό το ήσυχο και απομονωμένο μέρος βρίσκεται στις ΗΠΑ, κοντά στο Μπρονξ. Δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο για τους κατοίκους της πόλης, έπειτα περιέθαλπε τους τραυματισμένους στρατιώτες που επέστρεφαν από τον Β' Παγκόσμιο και αργότερα εθισμένους χρήστες ναρκωτικών.

Το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας οδήγησε σε κλείσιμο το νοσοκομείο το 1963 και έκτοτε όλοι οι κάτοικοι του νησιού το εγκατέλειψαν και πια μιλάμε για μια πόλη-φάντασμα.

Προηγούμενο
TAGS
#Viral