News

Αυτά είναι τα 8 πιο επικίνδυνα έντομα του πλανήτη

Τα μυρμήγκια, τα κουνούπια, οι αράχνες και οι μύγες που κυκλοφορούν στα σπίτια μας, δεν έχουν καμία σχέση τα ομοειδή τους που συναντάμε σε άλλα μέρη του πλανήτη. Μάλλον καλύτερα θα ήταν να μην τα συναντήσουμε, διότι μπορεί ένα τετ α τετ να μάς στοιχίσει μερικές ημέρες στο νοσοκομείο, ακόμα και την ίδια μας τη ζωή.

8
Κουνούπι τίγρης 

Αυτό το κουνούπι δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Είναι επιθετικό, τσιμπάει μέρα νύχτα και  ευθύνεται στον μεγαλύτερο βαθμό για τη μετάδοση του δάγκειου πυρετού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από ελονοσία που μεταφέρουν τα κουνούπια, πεθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Κατοικεί σε πολλές τροπικές χώρες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Τα περισσότερα είδη κουνουπιού προτιμούν ελώδεις περιοχές, το συγκεκριμένο ζει μόνο εκεί που ζουν άνθρωποι.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Βραζιλιάνικη αράχνη 

Ζει κυρίως στη Βραζιλία και αν σε δαγκώσει και δεν τρέξεις αμέσως στο νοσοκομείο, είναι πολύ πιθανό να πεθάνεις, καθώς για κάποιο λόγο κάνει την καρδιά σου να λειτουργεί ακανόνιστα, όπως λένε οι επιστήμονες. Αυτό το είδος αράχνης μπήκε μάλιστα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το 2010 ως η πιο δηλητηριώδης αράχνη του πλανήτη.  

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Μήγα τσε τσε 

Ζει στην Έρημο Καλαχάρι και μεταφέρει έναν επιθετικό ξενιστή που ονομάζεται τρυπανόσωμα, ο οποίος όταν μας τσιμπήσει η μύγα τσε-τσε εισέρχεται στον οργανισμό μας και προκαλεί την “ασθένεια του ύπνου” ή τρυπανοσωμίαση. Αν δεν υπάρξει έγκαιρη θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να τερματίσει λειτουργίες του σώματος και να επηρεάσει το νευρολογικό μας σύστημα, προκαλώντας σύγχυση και αφύσικα μοτίβα ύπνου. Το 2010, υπολογίστηκε ότι σκοτώνει γύρω στα 250.000 άτομα κάθε χρόνο! 

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Αφρικανικά μυρμήγκια 

Είκοσι εκατομμύρια μυρμήγκια του είδους, δηλαδή μία και μόνο αποικία, μπορεί να ερημώσει την αφρικανική ύπαιθρο καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Όταν οι προμήθειες τελειώνουν, η αποικία εκστρατεύει ως σύνολο, αδιαφορώντας για το τι θα βρεθεί στο πέρασμά της, στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει τροφή. Γέροι και παιδιά πέφτουν συχνά θύμα των αχόρταγων μυρμηγκιών. Πεθαίνουν από ασφυξία, που προκαλείται όταν οι πνεύμονες γεμίζουν με μυρμήγκια. Κάθε χρόνο, 20 με 50 άτομα πεθαίνουν με αυτό τον τρόπο και προμήθειες φαγητών, αξίας χιλιάδων ευρώ, καταστρέφονται. 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Αράχνη μαύρη χήρα 

Η μαύρη χήρα και συγκεκριμένα το θηλυκό αυτού του είδους αράχνης, μπορεί να σκοτώσει ανετότατα έναν άνθρωπο, εξαιτίας των νευροτοξινών που εκκρίνει με το τσίμπημά της. Ωστόσο, αν το θύμα της δεχθεί αμέσως την ιατρική βοήθεια που πρέπει, τότε το τσίμπημα θα περιοριστεί σε έναν απλό πόνο και θα τη γλιτώσει. 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Ψύλλοι

Όταν ακούμε τη λέξη ψύλλος, σκεφτόμαστε τα ενοχλητικά ζωύφια που προκαλούν φαγούρα στο αγαπημένο μας σκυλί. Παρόλο που το τσίμπημα ενός τέτοιου ψύλλου έχει ως αποτέλεσμα να ξυνόμαστε για ώρα, οι ψύλλοι που πρέπει να φοβόμαστε είναι εκείνοι των αρουραίων. Δεν είναι μεγαλύτεροι από μισό εκατοστό, αλλά μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες. Ευθύνονται για τη διάδοση της πανώλης που θέρισε, στην κυριολεξία, τον πληθυσμό της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα και έμεινε γνωστή στην ιστορία ως ο Μαύρος Θάνατος. Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 375 εκατομμύρια! Σήμερα, ο θάνατος από πανώλη είναι σπάνιος στις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά η ασθένεια δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς από τις χώρες του τρίτου κόσμου. 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Μύγα Μποτ 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μύγας bot, τα περισσότερα από τα οποία ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Το καθένα είναι προσαρμοσμένο ώστε να στοχεύει συγκεκριμένα ζώα και έχει ανάλογο όνομα. Μύγα bot αλόγου, μύγα bot αρνιού, ακόμα και μύγα bot ανθρώπου! Το κοινό τους σημείο είναι ότι ο αναπαραγωγικός τους κύκλος συμπεριλαμβάνει το στάδιο όπου ένα σκουλήκι ενσωματώνεται σε ζωντανή σάρκα. Ανάλογα με το είδος της, κάθε μύγα αφήνει το σκουλήκι της σε διαφορετικό στόχο. Η μύγα bot που προτιμά εμάς ως περιβάλλον για να μεγαλώσει τα μικρά της γεννά αυγά πάνω σε μια αλογόμυγα ή ένα κουνούπι. Όταν αυτό προσγειωθεί σε έναν άνθρωπο, τα αυγά καταλήγουν στο δέρμα του. Εκεί, εκκολάπτονται προνύμφες που σκάβουν το δέρμα και εισέρχονται στο εσωτερικό του όπου ζουν και τρέφονται για 10 μήνες. 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Μυρμήγκι σφαίρα 

Έχουν πάρει το όνομά τους από το ισχυρό κεντρί τους, το οποίο διαθέτει δραστικές ουσίες που κάνουν τον πόνο από ένα τσίμπημα να θυμίζει χτύπημα από σφαίρα. Το τσίμπημα του μυρμηγκιού σφαίρα είναι ισχυρότερο από κάθε άλλου υμενόπτερου και σύμφωνα με αναφορές από θύματα, προκαλεί κύματα καψίματος, τρέμουλου και πόνου σε όλο το σώμα, που συνεχίζονται αμείωτα, για διάστημα μέχρι και 24 ώρες. 

Προηγούμενο
TAGS
#Viral