News

9 τροφές vegan, που όμως στην πραγματικότητα δεν είναι vegan

Ας δούμε ποια πράγματα πρέπει να εγκαταλείψετε λοιπόν εάν θέλετε να είστε αυστηρά χορτοφάγοι.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη στρέφονται σε τροφές που δεν προέρχονται από ζώα υιοθετώντας την vegan διατροφή.

Κι ενώ το αβοκάντο, ακόμα κι αν για την καλλιέργεια του χρησιμοποιούνται μέλισσες, θεωρείται ακόμη vegan, υπάρχουν κάποιες άλλες τροφές που ενώ δεν φαίνεται να προέρχονται από ζώα, τελικά δεν συμπεριλαμβάνονται στον vegan τρόπο ζωής.

Ας δούμε ποια πράγματα πρέπει να εγκαταλείψετε λοιπόν εάν θέλετε να είστε αυστηρά χορτοφάγοι.

9
Ζάχαρη άχνη

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κανονική λευκή ζάχαρη είναι μη-vegan, διότι φιλτράρεται με τη χρήση «καρβουνιασμένων οστών» (bone char) - δηλαδή, το κάρβουνο και τα ζωικά οστά. Αλλά αυτό ισχύει μόνο στις ΗΠΑ.

Υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό, η ζάχαρη άχνη.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες ζαχαροπλαστικής περιέχουν ξηρό ασπράδι αυγού.

Εάν δεν βρείτε ζάχαρη άχνη για vegan μπορείτε με έναν μύλο μπαχαρικών και πολύ χρόνο στα χέρια σας, να φτιάξετε τη δική σας προσθέτοντας λίγο αραβοσιτέλαιο σε κανονική ζάχαρη και αναμειγνύοντάς την.

Τουλάχιστον τα αβοκάντο εξακολουθούν να είναι vegan, οπότε δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε ακόμα.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Σάλτσα Worcestershire

Η σάλτσα Worcestershire έχει μέσα της αντσούγιες. Το ψάρι δεν ανήκει στην κατηγορία των vegan προϊόντων...

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Ζελεδάκια

Έχουν ζελατίνη που προέρχεται από οστά αγελάδων. Ωστόσο, ακόμη κι αυτό έχει βελτιωθεί κάπως τα τελευταία χρόνια. Τώρα μπορείτε να πάρετε vegan ζελεδάκια. Υπάρχουν υποκατάστατα vegan για τη ζελατίνη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα αγαπημένα γλυκάκια.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Δημητριακά

Ορισμένα δημητριακά - τα περισσότερα από αυτά που περιέχουν κομμάτια σοκολάτας, για παράδειγμα - είναι σαφώς όχι vegan. Η σοκολάτα γίνεται συχνά με γάλα και έτσι κ.λπ. κλπ. - κατανοητό...

Ωστόσο, τα υποτιθέμενα αβλαβή δημητριακά μπορούν να κρύβουν ζωικά προϊόντα, όπως ορός γάλακτος, που παράγεται από γάλα ή λανολίνη, που προέρχεται από μαλλί προβάτου και προστίθεται στα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης D3.

Ευτυχώς, υπάρχουν ένα σωρό καλά vegan δημητριακά εκεί έξω και δεν είναι καν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν. Απλά προσέξτε τα συστατικά.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Μπύρα

Ναι, συγγνώμη - ούτε καν η μπύρα δεν είναι vegan.

Ευτυχώς, η μπύρα vegan είναι όλο και πιο εύκολο να βρεθεί - αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν λίγοι που χρησιμοποιούν διάφορες ουσίες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία όπως η ζελατίνη.

Το καλό πράγμα για να είσαι vegan σήμερα (σε αντίθεση με, ας πούμε, 30 χρόνια πριν) είναι ότι υπάρχει πάντα κάποιος στο διαδίκτυο που κάνει τη σκληρή έρευνα για σένα. Όταν πρόκειται για ποτά, ένα από αυτά είναι του Jason Doucette, ο οποίος δημιούργησε ένα site που ονομάζεται Barnivore.

Είναι ουσιαστικά ένας κατάλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος καταγράφει αν τα ποτά είναι φιλικά προς τους vegan ή όχι. Υπάρχουν περίπου 42.000 καταχωρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αποστέλλονται από άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με εταιρείες απευθείας για να τους τα ζητήσουν.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Το κρασί

Θα πείτε τώρα «όχι και το κρασί! Το κρασί είναι απλά φτιαγμένο από σταφύλια! Σταφύλια!»

Ναι, αλλά και πάλι, αφορά το πως γίνεται. Το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού γίνεται με τη χρήση ιχθυόκολλας για να γίνει πιο σαφές και φωτεινότερο.

Η ιχθυόκολλα, για τους αμύητους, είναι ένας τύπος ζελατίνης που γίνεται με την κολυμβητική κύστη ψαριών.

Υπάρχουν μερικά αξιοπρεπή vegan κρασιά έξω εκεί αν ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Κάποιοι μηλίτες

Ο vegan κόσμος ήταν αρκετά αναστατωμένος όταν βγήκε ότι ο φρουτώδης χυμός Rekorderlig, όπως και οι Bulmers και Strongbow ήταν όλοι εκτός ορίων - μερικοί επειδή χρησιμοποιούν ζελατίνη, άλλοι επειδή χρησιμοποιούν κοχενίλη.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, η κοχενίλη προέρχεται από κοχύλια σκαθαριών.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σταματήσετε για πάντα το φρουτώδες μηλίτη, αφού κάποιοι είναι vegan. Αρκεί να το ψάξετε

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Αναψυκτικά

Το 2014 ο blogger Sean O'Callaghan (γνωστός και ως Fat Gay Vegan) ανακάλυψε ότι ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούσαν ζελατίνη στους χυμούς φρούτων τους - δηλαδή, μυελό των οστών που λαμβάνεται από χοίρους και αγελάδες.

Ορισμένα ανθρακούχα ποτά έχουν επίσης ζελατίνη- συμπεριλαμβανομένης της διαιτητικής Pepsi και Lilt - αν και η κανονικά Pepsi και η Pepsi Max είναι vegan.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Τα τσιγάρα

Όχι μόνο τα τσιγάρα είναι πάρα πολύ βλαβερά για σας, αλλά ορισμένα από αυτά περιέχουν επίσης κάτι που ονομάζεται καστορέλαιο.

Τι, είναι αυτό;

Είναι μια έκκριση από τους αδένες κοντά στο ορθό του κάστορα.

Στο τσιγάρο σας λοιπόν θα μπορούσε να υπάρχει χυμός από τον ορθό του κάστορα.

Το καστορέλαιο δεν χρησιμοποιείται μόνο για να ενισχύσει τη γεύση ενός πακέτου καπνών, αλλά επίσης σε ορισμένα αρώματα και κάποια αρώματα βανίλιας χαμηλού κόστους.

Προηγούμενο