NEWS
05/07/2019 16:30

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο τομέα της Αθήνας, Βασίλης Ξυπολυτάς, υποστηρίζει ότι η «ανάσταση» της μεσαίας τάξης θα είναι o βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, ώστε οι πολίτες της χώρας να δουν διαφορά στη ζωή τους, στην τσέπη τους και στην καθημερινότητά τους. Αυτό θα γίνει μέσω των φοροελαφρύνσεων αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης που – όπως λέει – θα επιστρέψει στη χώρα. 

Bασίλης Ξυπολυτάς στο Reader.gr: Η ΝΔ θα «αναστήσει» τη μεσαία τάξη
Bασίλης Ξυπολυτάς στο Reader.gr: Η ΝΔ θα «αναστήσει» τη μεσαία τάξη
Ανάγνωση:

Ο κ. Ξυπολυτάς έχει εργαστεί χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και είναι ιδιοκτήτης εταιριών στον τομέα των τροφίμων και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ από το 2006 συμμετέχει στα κοινά του Δήμου Κηφισιάς ως εκλεγμένος αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος.

Συνέντευξη στον Απόστολο Μαγγηριάδη

Γιατί ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης μπαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή; Και γιατί ένας νέος επιχειρηματίας επιδιώκει την ενασχόληση με την πολιτική;

Μα, ακριβώς διότι θεωρώ αυτονόητη την συμμετοχή μου στα κοινά, αφού ζω κι εργάζομαι σε αυτό τον τόπο. Διότι βλέπω τον εαυτό μου ως έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν κι έστησε πετυχημένα επιχειρηματικά πρότζεκτς. Που οφείλει να προσφέρει πίσω στην κοινότητα εμπειρία, όρεξη, κέφι πάθος και δημιουργικότητα. Έχω γεννηθεί και ζω στα βόρεια προάστια, γνωρίζω κάθε μικρή γωνιά της περιοχής, τους ανθρώπους της, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους. Από το 2006 είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Κηφισιάς και καταλαβαίνω πολύ καλά το πώς μπορεί κανείς να εφαρμόσει λύσεις υπερβαίνοντας τις αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης. Ένας από τους βασικούς λόγους που κατεβαίνω είναι να μπορέσω να αναδείξω αλλά και να βρω λύσεις σε θέματα που ως πολίτη αλλά και αυτοδιοικητικο έβλεπα πως δεν άλλαζαν. Εκεί θα δώσω τη μάχη σε μεγαλύτερη κλίμακα, με περισσότερη ευελιξία αλλά και επιρροή.

Ποια είναι τα ζητήματα ειδικά στα βόρεια προάστια;

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη υποδομών, κενά στην ασφάλεια λόγω έλλειψης στην αστυνόμευση και ελάχιστη πρόβλεψη για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά το κυριότερο, είναι οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία. Έχουν στεγνώσει από χρήματα, υλικά, υποδομές και προσωπικό. Πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι συνεχώς οι ασθενείς αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που με αυταπάρνηση και φιλότιμο προσπαθούν να παράσχουν με κάθε τρόπο υπηρεσίες υγείας. Η δημόσια υγεία είναι πυλώνας για την ανάπτυξη της κοινωνίας, ένα βασικό αγαθό για όλους.

Σας ακούσαμε να δεσμεύεστε ότι θα παραδώσετε το βουλευτικό σας αμάξι και το 25% της βουλευτικής σας αποζημίωσης στα νοσοκομεία του Βόρειου Τομέα. Πως καταλήξατε σε αυτό;

Καταρχήν να σας πω, ότι ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, το 2011, είχα και τότε κάνει εθελοντική μείωση κατά 25% του μισθού μου, ενώ και ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ ποτέ δεν έκανα χρήση του αμαξιού που μου παρείχε η υπηρεσία, το είχα αφήσει για τις καθημερινές λειτουργίες του οργανισμού.

Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές του Λεκανοπεδίου, πρέπει να κάνουν χρήση του βουλευτικού οχήματος. Οι εκπρόσωποι των πολιτών πρέπει να είναι εναρμονισμένοι με τις νέες ανάγκες και την πραγματικότητα της εποχής.

Παράλληλα η αναμονή για τα εξιτήρια του ΕΚΑΒ μπορούν να διαρκέσουν έως και 24 ώρες, οπότε αν εκλεγώ, έχω δεσμευτεί οτι το βουλευτικό όχημα θα διατεθεί για τα εξιτήρια αυτά, αλλά και άλλες χρήσεις των νοσοκομείων. Όσον αφορά το 25% της αποζημίωσης θα δοθεί είτε απευθείας σε επιλεγμένο νοσοκομείο, είτε για την μισθοδοσία οδηγού για απογευματινή βάρδια και την λειτουργιά του οχήματος εν γένει.

Στις εκλογές της Κυριακής ζητάτε μια απλή νίκη ή συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ;

Το ζήτημα δεν είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – που θεωρώ ότι θα χάσει με τεράστια διαφορά – αλλά να ηττηθεί η λογική του. Μιλάμε για ένα κόμμα που ήρθε στην εξουσία καβαλώντας το κύμα της οργής και της αγανάκτησης, κομίζοντας υποτίθεται το νέο και το διαφορετικό. Πείτε μου εσείς, τι καινοτόμο, τι διαφορετικό προσέφερε η Αριστερά, επί τέσσερα χρόνια στην εξουσία; Εγώ πάλι έχω να θυμάμαι το διχασμό, την οικονομική βύθιση, την προσπάθεια χειραγώγησης των θεσμών και των μέσων ενημέρωσης. Την περίοδο 2015 – 2019 η Ευρώπη έτρεχε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κι εμείς παραμέναμε εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες της πρώτης φοράς Αριστερά. Αξίζουμε πολύ καλύτερα και πιστέψτε με, η διαφορά που θα δουν οι πολίτες στη ζωή τους, στην τσέπη τους και στην καθημερινότητά τους θα είναι τεράστια.

Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά, όμως τι περιθώρια πραγματικών φοροελαφρύνσεων θα έχετε;

Επιδίωξή μας είναι να αναστήσουμε τη μεσαία τάξη, την οποία με τόσο ταξικό μένος διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας, η βάση της δημοκρατίας μας και της κοινωνικής συνοχής. Για αυτό και μειώνουμε το εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ, χωρίς να μειώνουμε το αφορολόγητο. Γιαυτό μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε περιουσία, μικρή, μεσαία ή μεγάλη. Κι όλα αυτά θα ψηφιστούν και θα ισχύουν από 01/01/2020. Παράλληλα, εγγυόμαστε ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή συντάξεων αλλά και επιδομάτων. Η μεσαία τάξη θα γίνει ξανά πρωταγωνίστρια της ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως, προϋπόθεση είναι να έχουμε ανάπτυξη. Και η χώρα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα.

Όταν η Ευρώπη δει τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής μας, να είστε σίγουρος ότι θα μπουν και στη συζήτηση για τη μείωση των πλεονασμάτων που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας. Γιατί και οι εταίροι μας έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους. Ξέρετε, η ελληνική οικονομία είναι σαν ένα πιεσμένο ελατήριο που περιμένει την εκτίναξή του. Κοιτάξτε τις τιμές των ελληνικών ομολόγων και το πόσο χαμηλά έχουν φτάσει. Η αγορά έχει προεξοφλήσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι επενδυτές γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη χώρα. Κάντε λίγη υπομονή, από τη Δευτέρα ξημερώνει μια καινούρια, πολύ πιο αισιόδοξη μέρα για τη χώρα μας.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ