Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλές δόσεις οπορτουνισμού και μία δόση αφέλειας του Ντέιβιντ Κάμερον, ο λαϊκισμός του Νάιτζελ Φάρατζ και οι φωνές των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδήγησαν τη χώρα σε περιδίνηση.

Τρεις κυβερνήσεις, του Ντέιβιντ Κάμερον, της Τερέζα Μέι και τώρα του Μπόρις Τζόνσον, έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας το Brexit, μία από τις πιο διχαστικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών και να βρουν τη χρυσή τομή με τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, καθώς και με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελική ημερομηνία για το Brexit είναι η 31η Οκτωβρίου και αν η Βρετανία και ο πρωθυπουργός της, Μπόρις Τζόνσον, δεν μπορέσει να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες, η χώρα θα κινηθεί προς μια άτακτη αποχώρηση από την ΕΕ, γεγονός που θα φέρει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχει ένα ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη Βρετανία για την περίοδο μετά το Brexit, καθώς μία no deal έξοδος θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Τα σενάρια ότι η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων αυξάνονται, τη στιγμή που ρεπορτάζ σε όλα τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι θα προκληθεί κομφούζιο στα λιμάνια και θα απαιτηθούν σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία.

Ό,τι κι αν συμβεί τελικά, υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει σίγουρα από την ιστορία του Brexit μέχρι σήμερα… Να περιμένουμε το απροσδόκητο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA