News

«Φαντάσματα» και... πυραμίδες στο φεγγάρι: 10 μυστηριώδεις φωτογραφίες ψάχνουν εξήγηση

Πίσω από κάθε φωτογραφία κρύβεται μια ιστορία.

Υπάρχουν όμως στιγμιότυπα τα οποία έχουν πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις καθώς τραβήχτηκαν από ερασιτέχνες που ισχυρίζονται ότι δεν τις έχουν επεξεργαστεί.

10
«Πυραμίδες» στο φεγγάρι

Φωτογραφία που τράβηξε αστροναύτης του Apollo 17 το 1972 κατά τη διάρκεια αποστολής στη σελήνη πυροδότησε τις θεωρίες συνωμοσίας. Και αυτό διότι στη φωτογραφία θεώρησαν πως απεικονίζονται πυραμίδες στο φεγγάρι, τις οποίες μάλιστα είχαν χτίσει οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι. Τελικά η φωτογραφία εξηγήθηκε και η «πυραμίδα» ήταν στην πραγματικότητα μία χαμηλής ποιότητας εικόνα από το πάτωμα του σεληνιακού οχήματος.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Το «φάντασμα»

Το 1919 ο Βίκτορ Γκόνταρντ φωτογράφισε μέλη της επιλαρχίας που συμμετείχαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η φωτογραφία προκάλεσε πολλές συζητήσεις καθώς πίσω από την τελευταία γραμμή στρατιωτών φαίνεται ένα... πρόσωπο. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν το φάντασμα του Φρέντι Τζάκσον, μέλος της επιλαρχίας που είχε σκοτωθεί δύο μέρες νωρίτερα.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Ο «αστροναύτης»

Το 1964 ο Τζιμ Τέμπλετον φωτογράφισε την μικρή του κόρη στην εξοχή στην Αγγλία. Μόλις εμφανίστηκε το φιλμ φάνηκε μια λευκή φιγούρα πίσω από το κορίτσι που μοιάζει να φορά στολή αστροναύτη.

Η φωτογραφία δεν είχε υποστεί επεξεργασία ενώ ο Τέμπλετον ισχυρίστηκε πως τη στιγμή που τράβηξε φωτογραφία την κόρη του «η φύση γύρω μας έμοιαζε ξαφνικά ταραγμένη».

Η φωτογραφία δεν μπορούσε να εξηγηθεί, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr η εξήγηση έρχεται από μία άλλη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο ίδιο μέρος, την ίδια μέρα, στην οποία φαίνεται η μητέρα του κοριτσιού και τα ρούχα της. Ουσιαστικά στη φωτογραφία ο «αστροναύτης» είναι η μητέρα του κοριτσιού, καθώς η φωτογραφική που είχε χρησιμοποιήσει ο Τέμπλετον, η Zeiss Contax Pentacon F SLR έχει ελάττωμα: το σκόπευτρο δείχνει μόνο το 70% του αντικειμένου που φωτογραφίζεται και ο φωτογράφος όπως σε όλες τις SLR πρέπει απαραίτητα να έχει το ένα μάτι του στο σκόπευτρο και το άλλο κλειστό. Δηλαδή ο φωτογράφος είδε μόνο ότι το έδειξε το σκόπευτρο της Contax.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Κινητό τηλέφωνο σε ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν

Το 2010 κυκλοφόρησε ένα DVD με σκηνές που δεν είχαν προβληθεί από την ταινία του 1928 με τον Τσάρλι Τσάπλιν «Το Τσίρκο». Σε μία σκηνή εμφανίζεται μία γυναίκα η οποία φαίνεται να κρατά στο αριστερό της χέρι... κινητό τηλέφωνο.

Η εξήγηση μπορεί να είναι πως η γυναίκα πιάνει... το αυτί της ή πως προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό της για να μην το καταγράψει η κάμερα. Ωστόσο ο σκηνοθέτης έχει μία διαφορετική εξήγηση: «Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω- κι ας ακουστεί εντελώς γελοίο σε μερικούς ανθρώπους – είναι ότι πρόκειται για χρονοταξιδιώτη που ταξίδεψε από το μέλλον πίσω στο 1928 και πιάστηκε κατά λάθος από την κάμερα».

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Ο μυστηριώδης διαδηλωτής

Στις 5 Ιουνίου 1989, δύο μέρες μετά τη βίαιη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην Τιεν Αν Μεν στο Πεκίνο, ένας διαδηλωτής στάθηκε απέναντι από άρματα μάχης. Το προπορευόμενο άρμα προσπάθησε να αλλάξει την κατεύθυνση του ώστε να παρακάμψει τον άντρα, ωστόσο ο διαδηλωτής επανειλημμένως άλλαζε τη θέση του ώστε να μην αφήσει το άρμα να περάσει. Το περιστατικό κινηματογραφήθηκε και προβλήθηκε διεθνώς. Η ταυτότητα του διαδηλωτή παραμένει άγνωστη, όπως άγνωστο παραμένει και το τι απέγινε το πλήρωμα του πρώτου άρματος μάχης.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Ποιος είναι ο άνδρας που «βούτηξε» στο κενό

Η φωτογραφία του άνδρα που πέφτει στο κενό από τους Δίδυμους Πύργους είναι του φωτορεπόρτερ του Associated Press, Ρίτσαρντ Ντρου έγινε εξώφυλλο στους New York Times, μία μέρα μετά την επίθεση.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες από την 11η Σεπτεμβρίου που δείχνουν τις τελευταίες στιγμές ενός ανθρώπου.

Σε αυτή τη φωτογραφία πολλοί συγγενείς ισχυρίστηκαν πως αναγνώρισαν τους δικούς τους ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους στις επιθέσεις. Ωστόσο μέχρι και σήμερα η ταυτότητα του άνδρα που έπεσε στο κενό παραμένει άγνωστη.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
«Λαίδη Μπαμπούσκα»

Στις 22 Νοεμβρίου 1963 δολοφονήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραντ Κένεντι. Συλλέγοντας φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της δολοφονίας Κένεντι, το FBI διαπίστωσε πως σε όλες τις λήψεις εμφανίζεται μία γυναίκα με φωτογραφική μηχανή. Της έδωσαν το ψευδώνυμο Λαίδη Μπαμπούσκα επειδή το μαντήλι που φορούσε στο κεφάλι της μοιάζει να έχει αγοραστεί από τη Ρωσία.

Η Λαίδη Μπαμπούσκα δεν εντοπίστηκε ποτέ από το FBI, ενώ το 1970 εμφανίστηκε μία γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ήταν η «Μπαμπούσκα», γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
«Σκοτεινός Ιππότης»

Το 1960 δορυφόρος κατέγραψε ένα μυστηριώδες μαύρο αντικείμενο στο διάστημα. Ο επιστήμονας της NASA που το αντίκρισε πρώτος το ονόμασε «μαύρο ιππότη» . Το αντικείμενο εξαφανίζεται και εμφανίζεται κατά καιρούς στο διάστημα.

Οι θεωρίες για το μυστηριώδες αντικείμενο δεν έχουν σταματήσει με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρόκειται για συντρίμμια δορυφόρου, οφθαλμαπάτη ή ακόμα και εξωγήινο σκάφος που παρακολουθεί τη Γη!

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Tα φώτα της κοιλάδας Hessdalen

Ένα βράδυ του 1997 ο Harald Dale που είχε κατασκηνώσει στη κοιλάδα στην κεντρική Νορβηγία με την οικογένεια του είδε ξαφνικά στον ουρανό τρία φώτα να τρεμοπαίζουν και τα φωτογράφησε.

Τα περιστατικά με ανθρώπους που είδαν αυτά τα φώτα στον ουρανό στην κοιλάδα του Hessadalen είναι πολλά ιδιαίτερα την δεκαετία του 1990. Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλήξει από τι προκαλείται αυτό το φαινόμενο.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Το τέρας στο νησί Χουκ

Στη φωτογραφία δεν εμφανίζεται η για τη Νέσι της λίμνης Λος Νες. To 1965 στις ακτές του Χουκ στην Αυστραλία, ο Ρόμπερτ Λε Σέρεκ παρατήρησε ένα μυστηριώδες αντικείμενο που έμοιαζε με ζώο και το φωτογράφισε.

Προηγούμενο
TAGS
#Viral