News

Οι 10 πιο τρομακτικές εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες

Υπάρχουν μέρη ανά τον κόσμο που κάποτε συντηρούσαν οικονομική ζωή και είχαν γνωρίσει μεγάλη άνθιση με αποτέλεσμα να έχουν χτιστεί γύρω τους εντυπωσιακές πόλεις και κτήρια.

Όμως με το πέρασμα των ετών κάποια από αυτά είτε λόγω κάποιας φυσικής καταστροφής, είτε λόγω ανεπάρκειας χρημάτων, είτε επειδή έγιναν δυσλειτουργικά, εγκαταλείφθηκαν.

Πλέον έχουν αφεθεί στην τύχη τους και ειδικά το βράδυ θυμίζουν σκηνικά  από ταινίες τρόμου και θρίλερ.

Αυτά είναι 10 από τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου: 

10
Πριπιάτ, η πόλη φάντασμα του Τσέρνομπιλ

Το Πριπιάτ ήταν η πόλη που επηρεάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη από την πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ το 1986. Η πόλη δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 για να εγκατασταθούν οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού μαζί με τις οικογένειες τους. Δύο μέρες μετά την καταστροφή η πόλη εκκενώθηκε και πλέον αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές και γνωστές πόλεις φαντάσματα.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Το νησί με τις κούκλες, Μεξικό

Το νησί είναι ακατοίκητο και κρυμμένο ανάμεσα σε πολλά κανάλια, στην περιοχή Χοτσίμικο, νότια από την πόλη του Μεξικού. Είναι διάσημο για τις εκατοντάδες κούκλες του, οι οποίες κρέμονται από τα δέντρα ή βρίσκονται διάσπαρτες στο γρασίδι. Η ιστορία του ξεκινάει τη δεκαετία του ’50, όταν Δον Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα αποφάσισε ν’ απομονωθεί στο νησί. Σύμφωνα με το θρύλο ο Μπαρέρα είχε βρει το άψυχο σώμα ενός κοριτσιού που είχε πεθάνει από πνιγμό και πίστευε ότι κρεμώντας κούκλες στα δέντρα κρατούσε τα κακά πνεύματα μακριά. Αν και η ιστορία δεν έχει επιβεβαιωθεί τα επόμενα χρόνια γέμισε με κούκλες όλο το νησί.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Φυλακή Rummu, Εσθονία

Η φυλακή δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής περιόδου και οι πρώτοι κρατούμενοι βρέθηκαν εκεί τη δεκαετία του ’40, όπου δούλευαν στα λατομεία ασβεστόλιθου που βρίσκονται δίπλα. Η φυλακή έκλεισε και το κτήριο εγκαταλείφθηκε, το 1991 όταν η Εσθονία έγινε ανεξάρτητη. Η εγκατάλειψη είχε σαν αποτέλεσμα τα κελιά να γεμίσουν νερά, τα οποία όταν λειτουργούσε η φυλακή απομακρύνονταν με αντλίες και πλέον τα περισσότερα από αυτά τα κελιά βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Νησί Χακασίμα, Ιαπωνία

Το νησί, που οι ντόπιοι το αποκαλούν Γκουκάντζιμα, δηλαδή νησί πολεμικό πλοίο, λόγω του σχήματος του, ήταν διάσημο για το υποθαλάσσιο ανθρακωρυχείο που λειτουργούσε στην περιοχή. Στο νησί χτίστηκε η πόλη όπου κατοικούσαν οι περίπου 5.000 εργάτες, μόλις όμως τα αποθέματα άνθρακα στέρεψαν, η πόλη εγκαταλείφθηκε.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, Λούκοβα, Τσεχία

Η εκκλησία χτίστηκε το 1352, αλλά με το πέρασμα των αιώνων καταστράφηκε αρκετές φορές από πυρκαγιές. Το 1968 μέρος της οροφής κατέρρευσε κατά τη διάρκεια κηδείας, έτσι οι ντόπιοι πίστεψαν ότι η εκκλησία είναι στοιχειωμένη και αρνούνταν να μπουν. Όλα άλλαξαν το 2012 όταν ένας καλλιτέχνης τοποθέτησε 30 γλυπτά τα οποία παριστάνουν φαντάσματα προσκυνητών και φορούν λευκές κουκούλες.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Έξι Σημαίες (Six Flags), Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

Το Λούνα Παρκ δημιουργήθηκε το 2000 ωστόσο ήταν ένα από τα μέρη που επλήγησαν από το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα στην Νέα Ορλεάνη το 2005. Το πάρκο πλημμύρισε με τα νερά να μένουν για εβδομάδες. Το μόνο που θυμίζει λούνα παρκ είναι τα απομεινάρια από τα roller coaster.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Το καμπαναριό της λίμνης, Reschen, Μπολζάνο, Ιταλία

Το 1940 η ιταλική εταιρία παραγωγής ενεργείας Montecatini, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φράγμα για να ενώσει δύο λίμνες τις Reschensee και Mittersee. Στην περιοχή υπήρχαν πολλές πόλεις και χωριά, όμως τελικά κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος, η περιοχή πλημμύρησε και πλέον το μοναδικό ορατό σημείο και απομεινάρι αυτών των πόλεων είναι ένα καμπαναριό του 14ου αιώνα.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Το στρατιωτικό νοσοκομείο του Beelitz, Γερμανία

Το συγκεκριμένο κτήριο κατασκευάστηκε το 1898 και αρχικά λειτούργησε ως σανατόριο, αλλά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου μετατράπηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Σ’ αυτό ανάρρωσε και ο Αδόλφος Χίτλερ από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο του 1916 όταν τραυματίστηκε στη μάχη του Σομ. Το νοσοκομείο εγκαταλείφθηκε επίσημα το 2000.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Ξενοδοχείο Ριουγκγιονγκ, Πιόνγαινγκ, Βόρεια Κορέα

Είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, με 500 δωμάτια και 105 ορόφους. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1987 από τον τότε ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, ωστόσο λόγω οικονομικών δυσκολιών σταμάτησε πέντε χρόνια αργότερα. Οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι το 2008 ωστόσο θεωρείται αμφίβολο το αν και πότε θα τελειώσει.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Ponyhedge, Λίνκολν, Μασαχουσέτη

Πρόκειται για μία συλλογή από πλαστικά πόνι και ξύλινα αλογάκια σε μία αγροτική περιοχή περίπου 22 χιλιόμετρα δυτικά από τη Βοστώνη. Τα πρώτα πόνι έκαναν την εμφάνιση τους το 2010 και με τα χρόνια αυξήθηκαν, ωστόσο ενά μυστήριο υπάρχει γύρω από την ιστορία της περιοχής αφού κανείς δεν ξέρει πώς βρέθηκαν εκεί τα πρώτα πόνι και πώς μεγάλωσε η συλλογή.

Προηγούμενο