Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πιο απολαυστική δραστηριότητα του καλοκαιριού, το κολύμπι, μπορεί να καταλήξει... εφιάλτης αν είστε λιγάκι άτυχοι και αν κολυμπάτε στον ανοιχτό ωκεανό η αλήθεια είναι.

Αν και οι ελληνικές θάλασσες δεν είθισται να φιλοξενούν επικίνδυνα πλάσματα, εκτός από κάποιες περιπτώσεις λεοντόψαρων ή μεδουσών, αν βρεθείτε σε ξένες θάλασσες, να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας και αν συναντήσετε κάποιο από τα παρακάτω ψάρια, θηλαστικά και φίδια, τρέξτε -ή μάλλον κολυμπήστε γρήγορα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 10

    Καρχαρίας τίγρης

    Τα «Σαγόνια του Καρχαρία» μας έπεισαν για το πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι οι Καρχαρίες-τίγρεις. Φτάνουν σε μήκος τα 5 μ., είναι μοναχικά ζώα, κυνηγούν το βράδυ και τρώνε φώκιες, ψάρια, χελώνες, θαλάσσια φίδια, πουλιά, καλαμάρια, δελφίνια και καρχαρίες μικρότερους. Α, και ανθρώπους!

    Πηγή: 10mosttoday.com

  • 9

    Σαλάχι

    Τα σαλάχια σπάνια επιτίθενται στους ανθρώπους. Τα περισσότερα περιστατικά που έχουν καταγραφεί γίνονται συνήθως όταν κολυμβητές ή δύτες πατάνε κατά λάθος πάνω σε κάποιο σαλάχι και εκείνο ενεργοποιεί το τσίμπημά του σαν τρόπο άμυνας.

  • 8

    Λεοντόψαρο

    Βρίσκεται στον Ανατολικό Ατλαντικό και την Καραϊβική και εκτός από επικίνδυνο είναι και πολύ όμορφο. Δεν έχουν θανατηφόρο τσίμπημα αλλά οι επιθέσεις τους είναι επώδυνες λόγω του πολύ ισχυρού δηλητηρίου τους.

  • 7

    Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας

    Το πιο παρεξηγημένο ζώο της λίστας! Ο Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας περιλαμβάνεται συχνά στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα ζώα ενώ δεν είναι στη φύση του να επιτίθεται σε ανθρώπους. Συνήθως το κάνουν απλά από ένστικτο όταν είναι σε αναζήτηση τροφής.

  • 6

    Κοράλλι της Φωτιάς

    Αν συναντήσετε το Κοράλλι της Φωτιάς απλά μην το ακουμπήσετε. Οι δύτες φορούν γάντια για να προστατευτούν από αυτό το Κοράλλι. Έχει αόρατα πλοκάμια που αν σας τρυπήσουν μπορούν να προκαλέσουν από ελαφριά ενόχληση μέχρι αφόρητους πόνους, εμετούς και ναυτία.

  • 5

    Πετρόψαρο

    Το πετρόψαρο έχει περίεργη όψη και παρά το μικρό του μέγεθος θεωρείται το πιο δηλητηριώδες ψάρι που υπάρχει. Το καμουφλαρισμένο σώμα του, του επιτρέπει να κρύβεται στις πέτρες, πράγμα που σημαίνει ότι τα πτερύγιά του μπορεί να καρφωθούν στα παπούτσια σας χωρίς να το καταλάβετε.

  • 4

    Θαλάσσιο φίδι

    Τα θαλάσσια φίδια συναντώνται στον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό. Το μήκος τους φτάνει μέχρι τα 1,5 μέτρα και αν και δεν είναι επιθετικά ζώα, κάποια είδη έχουν τόσο τοξικό δηλητήριο που τα εντάσσει στα πιο επικίνδυνα πλάσματα στη θάλασσα. 

  • 3

    Κροκόδειλος

    Δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για την επικινδυνότητα των κροκόδειλων. Μπορούν να καταπιούν απλά έναν άνθρωπο με το στόμα τους ορθάνοιχτο.

  • 2

    Χταπόδι με μπλε δαχτυλίδια

    Το χταπόδι με τα μπλε δαχτυλίδια απλώνει τα δηλητηριώδη πλοκάμια του σε μήκος 20 εκατοστών. Τρώει μικρά καβούρια και γαρίδες και το δηλητήριό του είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να σκοτώσει 30 ανθρώπους σε μικρό χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια, το δηλητήριο αυτού του χταποδιού είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από το κυάνιο.

  • 1

    Μέδουσα «Box Jelly»

    Δεν έχει μυτερά δόντια, μεγάλο στόμα ή δηλητηριώδες δάγκωμα αλλά είναι το πιο επικίνδυνο πλάσμα στον ωκεανό. Είναι γνωστή και ως θαλάσσια σφήκα και ευθύνεται για περισσότερους θανάτους στην Αυστραλία απ΄ό,τι οι καρχαρίες και τα φίδια μαζί.

BEST OF LIQUID MEDIA