Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη παρακολούθησε η παγκόσμια κοινότητα τα όσα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, όταν μια ομάδα οπλισμένων οπαδών του Τραμπ εισέβαλε -με σχετική ευκολία- στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κογκρέσου για την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που ακολούθησαν μετά την προτροπή του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε ομιλία του κάλεσε τους οπαδούς του να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Καπιτώλιο. Δεκάδες ακροδεξιοί, σε πολλές περιπτώσεις ένοπλοι, έφτασαν μέχρι τα σκαλιά του κτιρίου, καταφέρνοντας μάλιστα, να εισβάλουν σε αυτό.

Image removed.

Η αστυνομία εμφανίστηκε απροετοίμαστη απέναντι σε μία προγραμματισμένη διαδήλωση οπλισμένων ακροδεξιών και με τα εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά της επέτρεψε στους οπαδούς των Τραμπ να λεηλατήσουν τους χώρους, παίρνοντας ακόμη και αντικείμενα από τα γραφεία. Πρόκειται για μια ολιγωρία στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει η αμερικανική αστυνομία, αν και η εισβολή στο δημόσιο κτίριο όπου συνέρχεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν είναι και τόσο ακραίο όσο το να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε mini market...

Ανάμεσα στις εικόνες ντροπής από την εισβολή των εξτρεμιστών τραμπικών (όπου «ι» βάλτε ένα «ου»), μια φιγούρα ξεχώρισε ανάμεσα στις υπόλοιπές, κυρίως για το ευφάνταστο στυλ και για το ότι είναι γνώριμο πρόσωπο. Πρόκειται για τον άνθρωπο ντυμένο Βίκινγκ (στην πραγματικότητα αρκούδα), ονόματι Jake Angeli από την Αριζόνα που είναι ένθερμος οπαδός του Τραμπ και της συνωμοσίας Qanon, λίγο ηθοποιός που ασχολήθηκε με τις μεταγλωττίσεις και μόνιμος θαμώνας διαδηλώσεων. Μετά από αυτή την προβολή που δέχτηκε, προβλέπουμε και influencer αλλά αυτό θα το δείξει το μέλλον.

https://twitter.com/travis_view/status/1346901092194390019?ref_src=twsrc^tfw

Ωστόσο, ο «άνθρωπος- αρκούδα» που λεηλάτησε το Καπιτώλιο (και την αισθητική σε παγκόσμιο επίπεδο) έχει λάβει μέρος σε πολλές κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας τον Τραμπ -και όχι μόνο- ντυμένος πάντοτε με γουνάκια. Γνωστός και στις αρχές για τις εξτρεμιστικές απόψεις του, ο Angeli είναι οπαδός της θεωρίας Qanon, σύμφωνα με την οποία μια κλίκα «σατανιστών παιδεραστών» κρύβεται πίσω από όλες τις σημαντικές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ παράλληλα -βρίσκουν χρόνο- να διαχειρίζονται και ένα κύκλωμα τράφικινγκ που κακοποιεί παιδιά.

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, τα μέλη αυτής της πολυσχιδούς ομάδας είναι η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τομ Χανκς, η Οπρα Γουίνφρι, Πάπας Φραγκίσκος, ο Δαλάι Λάμα και ο Τζορτζ Σόρος (εντάξει αυτό το τελευταίο όνομα το είδαμε να έρχεται). Όσο για το που δένει στην θεωρία ο Ντόναλντ Τραμπ; Είναι ο ότι ο Τζέιμς Μποντ για το Spectre, o Λουκ Σκαϊγουόκερ για την Σκοτεινή Πλευρά, είναι τέλος πάντων, ο καλός τύπος που θα σώσει τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ στρατολογήθηκε από ανώτατους στρατιωτικούς το 2016 για να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία, με απώτερο σκοπό να διαλύσει αυτή την κλίκα και να αποκαλύψει την αλήθεια. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν τα έχει πάει και πολύ καλά...

Και σαν να μην έφτανε το γεγονός, ότι ο πιο γραφικός -στιλιστικά τουλάχιστον- οπαδός του Τραμπ και μιας «κινηματογραφικής» συνωμοσίας μπουκάρει στο Καπιτώλιο και τον μαθαίνει όλος ο κόσμος, έρχονται στην επιφάνεια «αποκαλύψεις» στο twitter ότι ο Jake Angeli δεν είναι αυτός που φαίνεται! Πολλοί υποστηρικτές του Τραμπ, ανάμεσά τους και ο τηλεοπτικός «Ηρακλής» Κέβιν Σόρμπο, αποκάλυψαν ότι «αυτοί που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ήταν ANTIFA μεταμφιεσμένοι σε οπαδούς του Τραμπ». Για να επιβεβαιωθεί αυτό το «ξεσκέπασμα» της αλήθειας, χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο η εμφάνιση του Jake Angeli σε διαμαρτυρία του κινήματος Black Lives Matter. Κάτι που σημαίνει- σύμφωνα με ένα αέρινο λογικό άλμα- πως ο Angeli είναι μέλος των ANTIFA που μεταμφιέστηκε σε οπαδό του Τραμπ... που μεταμφιέστηκε σε αρκούδα, ή Βίκινγκ ή κουνάβι.

Κανείς δεν είπε πως οι θεωρίες συνωμοσίας είναι απλές και διανοητικά ξεκούραστες...

https://twitter.com/ksorbs/status/1346936096421072897?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA