Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεχνητή νοημοσύνη και... τουαλέτα συνδυάζονται για την αντιμετώπιση εντερικών και στομαχικών διαταραχών. Μια ομάδα γαστρεντερολόγων, όπως αναφέρει το Newsweek, ανέπτυξε μία τεχνολογία, η οποία, μέσω κάμερας στην τουαλέτα στέλνει φωτογραφίες των κοπράνων κατευθείαν στον γιατρό.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Ιπτάμενοι κομάντο πετάνε με jet packs από το ένα πλοίο στο άλλο

Οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά 3.328 φωτογραφίες κοπράνων και κατέταξαν κάθε μία με βάση την κλίμακα Bristol Stool, η οποία ταξινομεί διαφορετικούς τύπους κοπράνων. Έπειτα έβαλαν τις φωτογραφίες να εξεταστούν από τεχνητή νοημοσύνη και να τις κατατάξει στην ίδια κλίμακα. Διαπίστωσαν ότι ήταν σωστό στο 85,1% των περιπτώσεων στην ταξινόμηση του τύπου των κοπράνων και στο 76,3 % των περιπτώσεων στην ανίχνευση αίματος.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με μια κάμερα τοποθετημένη μέσα σε τουαλέτες, θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να θεραπεύσουν ασθενείς με χρόνια γαστρεντερικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Δρ Ντέμπορα Φίσερ, επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης και αναπληρώτριας καθηγήτριας ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Duke Durham στη Βόρεια Καρολίνα, οι γαστρεντερολόγοι συνήθως βασίζονται στους ασθενείς για λεπτομέρειες που αφορούν στα δείγματα των κοπράνων τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είναι αναξιόπιστοι. «Η τεχνολογία της “έξυπνης” τουαλέτας θα μας επιτρέψει να συλλέγουμε πληροφορίες για μια πιο ακριβή και έγκαιρη διάγνωση χρόνιων γαστρεντερικών προβλημάτων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA