ΕΠΙΣΤΗΜΗ
08/06/2021 00:53

Κορονοϊός: Χειρότερο από του 2008 το πλήγμα στην εργασία

«Κατακλυσμιαίος» και πολύ χειρότερος από αυτόν της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν ο αντίκτυπος του κορονοϊού στην εργασία

Κορονοϊός: Χειρότερο από του 2008 το πλήγμα στην εργασία
Εργαζόμενοι σε γραφείο (Shutterstock)
Ανάγνωση:

Βαρύ ήταν το πλήγμα του κορονοϊού στη εργασία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκάι Ράιντερ. Μιλώντας στην έναρξη της υπουργικής συνόδου της ILO, ο κ. Γκάι Ράιντερ προειδοποίησε για μια άνιση οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, που εν μέρει τροφοδοτείται από «τεράστιες ανισότητες στη διανομή των εμβολίων».

«Ο αντίκτυπος υπήρξε καταστροφικός, κατακλυσμιαίος», δήλωσε. «Ως σύνολο, αυτό αντιπροσωπεύει μια κρίση του κόσμου της εργασίας τέσσερις φορές πιο σοβαρή από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009».

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 220 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι σε όλο τον κόσμο φέτος και ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας που συνδέονται με την πανδημία δεν θα καλυφθούν πριν από το 2023.

«Όσο κοιτάμε ολοένα και πιο πολύ προς τη διαδικασία ανάκαμψης με κάποιες οικονομίες να αναπτύσσονται γρήγορα, πολύ γρήγορα και θέσεις εργασίας να δημιουργούνται τώρα με μεγάλη ταχύτητα, νομίζω ότι χρειάζεται να είμαστε συνειδητοποιημένοι για το πόσο άνιση ακριβώς θα είναι η ανάκαμψη, εάν συνεχίσει στη σημερινή τροχιά», δήλωσε ο Ράιντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ