Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταστροφικές συνέπειες θα μπορούσε να έχει για την ανθρωπότητα η επαφή με έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό, σύμφωνα με τον φυσικό Μαρκ Μπιουκάναν. Μάλιστα, ο επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος πρέπει να σταματήσει όλες τις προσπάθειες επικοινωνίας με άλλους κόσμους, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποβεί ολέθριο για εμάς, τονίζοντας ότι πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που δεν τους έχουμε βρει ακόμα.

Διαβάστε ακόμα: Κυνηγοί εξωγήινων και UFO από 27 χώρες ενώθηκαν για να προετοιμάσουν τον κόσμο για την «πρώτη επαφή»

Ο Μαρκ Μπιουκάναν, πρώην αρθρογράφος σε επιστημονικά περιοδικά, έγραψε ένα κείμενο στην Washington Post στο οποίο αναφέρει: «Τον Απρίλιο του 2020 το υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε ένα βίντεο που καταγράφηκε από υπέρυθρες κάμερες αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που τεκμηριώνονται οι συναντήσεις των αεροπλάνων με «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα». Οι πιλότοι ανέφεραν ότι είδαν αντικείμενα να πετούν πέρα από τον ουρανό με υπερηχητικές ταχύτητες και να αλλάζουν κατεύθυνση σχεδόν στιγμιαία.

Τι είδαν οι πιλότοι; Παράξενα ατμοσφαιρικά φαινόμενα; Διαστημόπλοια εξωγήινων; Κάτι άλλο; Αρκετοί κλάδοι της κυβέρνησης ερευνούν αυτά τα περιστατικά και υπάρχει η ανησυχία μήπως οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει μια θεαματική τεχνολογική πρόοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα πει ότι δεν υπάρχει απόδειξη εξωγήινης δραστηριότητας και ότι τα περιστατικά παραμένουν ανεξήγητα.

Γιατί θα πρέπει να ανησυχούμε

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που δεν έχουμε ακόμα στοιχεία επαφής με εξωγήινους πολιτισμούς. Η απόπειρα επικοινωνίας με εξωγήινους, εφόσον υπάρχουν, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για μας. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ασφαλές και πως πρέπει να χειριστούμε τέτοιες προσπάθειες οργανωμένα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπιουκάναν.

Και συνεχίζει: «Οποιοιδήποτε εξωγήινοι που συναντήσουμε θα είναι πολύ πιο τεχνολογικά προηγμένοι από μας για έναν απλό λόγο: Τα περισσότερα αστέρια στον γαλαξία μας είναι πολύ παλαιότερα από τον ήλιο. Εάν οι πολιτισμοί προκύπτουν αρκετά συχνά σε ορισμένους πλανήτες, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί στον γαλαξία μας εκατομμύρια χρόνια πιο προχωρημένοι από τον δικό μας.

Είναι πολύ πιθανό οι εξωγήινοι πολιτισμοί να μένουν εκτός επαφής επειδή γνωρίζουν ότι η αποστολή σημάτων είναι καταστροφικά επικίνδυνη. Η ιστορία της Γης μας έχει δώσει πολλά παραδείγματα για το τι μπορεί να συμβεί αν συναντηθούν πολιτισμοί με άνιση τεχνολογία. Γενικά οι πιο προηγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί μας έχουν καταστρέψει ή υποδουλώσει. Μια εκδοχή αυτής της πραγματικότητας ίσως να έχει πείσει πολλούς εξωγήινους πολιτισμούς να παραμένουν σιωπηλοί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA