Μενού
  • Α-
  • Α+

Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εικόνα, που έμοιαζε με μοτίβο χαρούμενου προσώπου στον Ηλιο! Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία δημοσίευσε την εικόνα και αναφέρει πως το αστέρι του ηλιακού μας συστήματος «χαμογελά». Η... χαρούμενη εικόνα του Ηλιου ήρθε από τηλεσκόπιο του Solar Dynamics Observatory. Πρόκειται για μια αποστολή που παρατηρεί τον Ηλιο από το 2010 καταγράφοντας την ηλιακή δραστηριότητα και δεδομένα όπως το μαγνητικό πεδίο και η παραγωγή ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: James Webb: Η νέα εντυπωσιακή φωτογραφία με τις «Στήλες της Δημιουργίας» 

«Σήμερα, το Solar Dynamics Observatory της NASA απαθανάτισε τον ήλιο να "χαμογελά"», είναι το σχόλιο που συνοδεύει την εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Twitter. Μετά τη δημοσίευσή της, η φωτογραφία της NASA προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλιστή κολοκύθα του Halloween, ένα λιοντάρι και τον ήλιο που εμφανίζεται στην παιδική εκπομπή Τελετάμπις. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Παρά το γεγονός ότι ο Ηλιος φαίνεται να «χαμογελάει» οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεμματικές οπές μπορεί να σημαίνουν ηλιακή καταιγίδα που θα χτυπήσει τη Γη. Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία εκρήξεων μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια, που με τη σειρά της παραμορφώνει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ως αποτέλεσμα, οι καταιγίδες αυτές αυξάνουν την ορατότητα του πολικού φωτός, γνωστού και ως σέλας, στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA