Μενού
  • Α-
  • Α+

Αφού ανέβηκε στη σκηνή της αίθουσας στο Union Station για να παραλάβει το Όσκαρ του, ο Ντάνιελ Καλούγια θέλησε να μιλήσει για το μεγάλο diversity της φετινής απονομής τονίζοντας όμως πως «έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε». Σαν να το ήξερε ο Καλούγια πως στο τέλος της βραδιάς θα ήταν πάλι τα παράπονα για τη μη νίκη μαύρων ηθοποιών που θα κάλυπταν τη συζήτηση.

Η αλήθεια είναι πως τόσο στο Ά Γυναικείο όσο και στο Ά Ανδρικό αναμέναμε να κάνει το 2/2 το Ma Rainey's Black Bottom και να κερδίσουν η Βαϊόλα Ντέιβις και ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Εν τέλει, τη νίκη πήραν η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και ο Άντονι Χόπκινς, η πρώτη για τρίτη φορά κι ο δεύτερος για δεύτερη μετά το μακρινό 1992. 

Η αστοχία της Ακαδημίας και της παραγωγής

Αυτές οι δύο απονομές, που ήταν και οι τελευταίες της βραδιάς, σήκωσαν σκόνη με πολλούς να τονίζουν ότι φάνηκαν οι αληθινές προθέσεις της Ακαδημίας, αφού για ακόμα μια φορά δεν πήρε το Ά Γυναικείο μαύρη ηθοποιός. Θα πει κάποιος πως η ΜακΝτόρμαντ άξιζε εξίσου το Όσκαρ, όπως και ο Άντονι Χόπκινς, του οποίου την ερμηνεία θεωρούμε τω όντι καλύτερη, έστω και για λίγο, έναντι των υπόλοιπων 4 της κατηγορίας Ά Ανδρικού. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι πάντοτε στις «εξίσου» φορές, το Όσκαρ καταλήγει σε λευκό. 

Δεν ήταν όμως αυτό το λάθος που έγινε στην απονομή. Ενώ κάθε χρόνο η καλύτερη ταινία απονέμεται πάντοτε στο τέλος, φέτος άλλαξαν τη σειρά και κράτησαν για το τέλος τα 2 βραβεία ερμηνείας. Η Ακαδημία φανταζόταν ότι νικητής θα είναι ο Μπόουζμαν και γι΄αυτό δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει έστω ένα βίντεο με δηλώσεις του Χόπκινς. Γι΄αυτό κιόλας ο Χόπκινς ανάρτησε βίντεο στα social media που ευχαριστούσε την Ακαδημία από το νεκροταφείο που είχε πάει στον τάφο των γονιών του και έκανε ειδική μνεία στον Μπόουζμαν, για τον οποίο περίμενε πως θα πάρει το Όσκαρ. «Ειλικρινά δεν το περίμενα πως θα το πάρω» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν λοιπόν απονεμήθηκε το Όσκαρ στον Χόπκινς, η απονομή τελείωσε απότομα και άνευρα, με τον Χοακίν Φοίνιξ να παίρνει απλά το βραβείο εκ μέρους του Χόπκινς και να φεύγει.

Ίσως τελικά η διαφορετική προσέγγιση της όλης απονομής φέτος να ήταν αιτία για να κουραστεί το κοινό και να σημειώσει αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA