Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Καζαντζάκεια Κιβωτός* διοργανώνει και παρουσιάζει μια μουσικολογοτεχνική βραδιά μνήμης και τιμής, με επίκεντρο το συνταρακτικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη την Δευτέρα  23 Μαΐου, στις 9:00 μ.μ., στο Θέατρο Βρετάνια.

Διαβάστε ακόμη: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Ένα μεσημέρι με την ηθοποιό στη Χίο - Η νέα σειρά, ο Γεώργιος Παπανδρέου και η ΕΡΤ

Η Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχος των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, θα απαγγείλει αποσπάσματα του έργου, τα οποία έχει επιμεληθεί και διασκευάσει. Η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ένα τραγούδι του Γιώργου Καγιαλίκου σε στίχους Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, καθώς και ελληνικά και ξένα παραδοσιακά κομμάτια, με συνοδεία πιάνου από τη Δήμητρα Κακάκη.

*Η Καζαντζάκεια Κιβωτός είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική φιλοζωική εταιρεία φροντίδας εγκαταλελειμμένων και αδέσποτων ζώων. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τη διάσωση, σίτιση και περίθαλψή τους.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Πανεπιστημίου 7

Αθήνα Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Είσοδος 4 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

https://www.viva.gr/tickets/music/oi-aderfofades-tou-nikou-kazantzaki/

Λίγα λόγια για τη Νίκη Σταύρου

Η Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχος του έργου του Νίκου Καζαντζάκη παγκοσμίως, υπήρξε η εκδότρια των έργων του μεγάλου συγγραφέα στην ελληνική γλώσσα από το 2011 έως και το 2022. Κατέχει Master στην Αγγλική Φιλολογία και δύο Bachelor στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Φιλοσοφία (Class Valedictorian) και είναι Assistant Professor στο Κολλέγιο Webster, Athens Campus.

Πήρε το όνομά της προς τιμή του Νίκου Καζαντζάκη. Γεννήθηκε στη Γενεύη, και το πρώτο σπίτι που γνώρισε, ήταν το διαμέρισμα της νονάς της Ελένης Καζαντζάκη, ένας χώρος γεμάτος από Νίκο Καζαντζάκη όπου βρίσκονταν τα χαρτιά του, τα βιβλία του, οι φωτογραφίες του, το πνεύμα του.

Από το 2018, η Νίκη Σταύρου είναι Assistant Professor Αγγλικής Φιλολογίας στο Κολλέγιο Webster, Athens Campus. Ακόμη, έχει συστήσει μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Φροντίδας Αδεσπότων και Εγκαταλελειμένων Ζώων (ΑΜΚΕ), με διακριτικό τίτλο «Καζαντζάκεια Κιβωτός», με σκοπό την προστασία, διάσωση, σίτιση, περίθαλψη και στείρωση αδεσπότων ζώων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA