Τη λατρεύουμε, την επιθυμούμε, θέλουμε να την απολαμβάνουμε συνεχώς. Για την ακρίβεια, αν δεν είχαμε το άγχος της ζυγαριάς θα ήμασταν όλη την ημέρα με μία σοκολάτα στο χέρι.

Η πιο ένοχη απόλαυσή μας, δεν είναι άλλη από τη σοκολάτα γάλακτος, η οποία σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι αυτή που μας χαρίζει τις περισσότερες θερμίδες. Τόσο η μαύρη, όσο και η σοκολάτα γάλακτος, όμως,  είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την εφοδιασμό του οργανισμού μας με ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση, να μας ανεβάσει και να μας γεμίσει ενέργεια και ζωντάνια.

Γιατί όμως ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίαιτας που στοχεύει στην απώλεια κιλών δεν πρέπει να στερούμαστε την σοκολάτα;

Μας φτιάχνει την διάθεση

Η ουσία θεοβρωμίνη σε συνδυασμό με το μαγνήσιο και το φώσφορο της σοκολάτας, μειώνει το αίσθημα της κούρασης, διώχνει την υπνηλία και ανεβάζει την διάθεσή μας στα... ύψη, καθώς αισθανόμαστε την ενέργεια του οργανισμού μας να χτυπάει κόκκινο.

Χαμηλώνει την υψηλή πίεση και προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Η σοκολάτα βοηθά πολύ τους υπερτασικούς ασθενείς, καθώς χαμηλώνει την πίεση του αίματος. Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο που εμπεριέχει έχει αποδειχθεί πως προλαμβάνουν την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ενισχύει την μνήμη

Δεν είναι μύθος. Από μικρή θυμόμαστε τους γονείς μας να μας λένε να φάμε λίγη σοκολάτα πριν κάθε σημαντική εξέταση στο σχολείο. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβανόλες, δηλαδή σε αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στο να έχουμε δυνατή μνήμα και ευστροφία.

Έχει αντικαρκινική δράση

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Georgetown, η  σοκολάτα δρα κατά του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων, καθώς οι χρήσιμες ουσίες που περιέχει «θωρακίζουν» τον οργανισμό μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Πρόληψη για την οστεοπόρωση

Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο της σοκολάτας συμμετέχουν ενεργά και στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών, προλαμβάνοντας έτσι την επίπονη οστεοπόρωση.

Η φαινυλαιθυλαμίνη έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες, καθώς διεγείρει τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Επιπλέον, οι ενδορφίνες που είναι φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεσή μας.